CDR.cz - Vybráno z IT

Nové hodinky Fitbit Sense změří teplotu, EKG a prozradí, zda máte nervy v kýblu

Nové chytré hodinky Fitbit Sense si zakládají na svých pokročilých funkcích týkající se měření a pozorování zdraví uživatele. Mimo jiné dokáže na stupnici od 0 do 100 zobrazit, jak moc vystresovaní jste. Nepotěší akorát cenou, která činí v přepočtu 8 500 Kč.

Zdroj

Chytré hodinky se v dnešní době pomalu stávají samozřejmostí a běžnou záležitostí. Výrobci se ovšem musí neustále předhánět v jejich funkcích, aby uživatelé měli motivaci nahradit starší model nějakým novějším. Společnost Fitbit nyní představila hodinky Fitbit Sense, které mimo měření tepové frekvence a počtu spálených kalorií dokáže změřit i zdravotní funkce, konkrétně měření teploty či EKG a dokonce ukazovat intenzitu stresu. 

Měření stresu je by mělo být onou převratnou novinkou. V praxi půjde o snímání elektrodermální aktivity, neboli vodivost kůže. Uživateli se pak zobrazí hodnota mezi 0 a 100 s tím, že čím nižší hodnota, tím víc jste zralý na blázinec. Pokud si předplatíte službu Fitbit Premium, dostanete i podrobné statistiky a rozbor vašeho zdravotního stavu. 

Zdroj

Fitbit Sense by měl být určený především pro uživatele, kteří touží mít detailní přehled o svém zdraví, a proto bude vybaven propracovanými měřícími aplikacemi. Díky těmto údajům pak dokáží včas varovat uživatele o oslabeném organismu či riziku onemocnění. Dále v těchto hodinkách najdeme obvyklou funkci zabudované GPS, pokročilé měření spánku či podporu hlasových asistentů Google a Alexa.

Fitbit Sense jsou navíc vodotěsné a mají i integrovaný mikrofon s reproduktorem, takže si hovory můžete vyřídit přímo z vašeho zápěstí. Kapacita baterie umožňuje výdrž až šesti dní. Jedinou nevýhodou těchto chytrých hodinek je jejich cena, která dosahuje v přepočtu 8 500 Kč.

Diskuse ke článku Nové hodinky Fitbit Sense změří teplotu, EKG a prozradí, zda máte nervy v kýblu

Pátek, 28 Srpen 2020 - 18:14 | Košty | No hlavně si s těmi hodinkami sám sobě nepokládat...
Středa, 26 Srpen 2020 - 15:41 | DRK | "neboli vodivost kůže" To by se člověk...
Středa, 26 Srpen 2020 - 13:26 | J D | "Měření" intenzity stresu se realizuje...

Zobrazit diskusi