CDR.cz - Vybráno z IT

Oculus Quest 2 brzy umožní bezdrátové hraní v propojení se stolním počítačem

Oculus Quest 2 si připravil skvělou novinku pro fanoušky virtuální reality. Ačkoliv tyto brýle disponují vlastní knihovnou titulů, jsou limitovány výhradně výkonem Snapdragonu 865, a tak řada majitelů využívala možnosti připojení přes kabel k počítači a platformám jako Steam či další. Kabely jsou však při hraní ve virtuální realitou překážkou, a to jak fyzickou tak i prostorovou. Společnost Oculus ale slavnostně přestřihává další šňůru.

Společnost Oculus oznámila v oficiálním blogovém příspěvku řadu zajímavých změn, na které se mohou těšit majitelé Oculus Quest 2 prostřednictvím nejnovější aktualizace. Patří mezi ně nativní podpora obnovovací frekvence 120 Hz, nová funkce „Infinite Office“ a nejzajímavější: bezdrátový herní režim. 

V současné době lze hrát PC VR hry na Quest 1 či Quest 2 prostřednictvím Oculus Linku, který pro spuštění vyžaduje příslušný kabel USB-C, což může zážitek z VR poněkud kazit, jelikož musíte při hraní dávat pozor, abyste o něho náhodou nezakopli nebo nebyli příliš daleko od počítače a kabel z něho nevytrhnuli. Na každý má navíc možnost máchat rukama v místnosti, kde se nachází jejich počítač. 

Nová funkce zvaná Oculuc Air Link však umožní uživatelům hrát hry kompatibilní s Oculus Rift bezdrátově, stačit bude pouze silnější připojení k Wi-Fi a dodržení optimální vzdálenosti od routeru, ideálně do 6 metrů. Lze sice očekávat, že pro ty nejpřesnější reakce bude stále vhodnější kabelové nastavení, nicméně je skvělé mít tu možnost zahrát si i bez něho.

Zdroj

Abyste k Oculus Air Link měli přístup, budete si muset do počítače stáhnout a nainstalovat aplikaci Oculus, poté přejít do nastavení v aplikaci, kliknout na nastavení Beta a povolit Air Link.

Vedle bezdrátového hraní však Oculus přichází ještě s dalšími aktualizacemi. Patří mezi ně například „Infinite Office“, která má usnadnit práci v režimu VR a zároveň zvýšit vaši produktivitu. Začátkem roku společnost ve VR umožnila používat Bluetooth myš, nyní budete moci zapojit i klávesnici, jelikož Oculus uzavřel partnerství s firmou Logitech. Logitech K830 je tedy první klávesnicí, se kterou budou uživatelé moci ve VR pracovat. Jedná se tak o další připravovanou experimentální funkci, která vytváří virtuální verzi vašeho stolu ve VR.

Další vítanou změnou je podpora obnovovací frekvence 120 Hz. Při uvedení Oculus Quest 2 byla totiž podpora obnovovací frekvence pouze na 72 Hz. Největší výhody z toho budou těžit hry, které fungují s vyšší snímkovou frekvencí a rychlým pohybem. 

Diskuse ke článku Oculus Quest 2 brzy umožní bezdrátové hraní v propojení se stolním počítačem

Středa, 21 Duben 2021 - 16:32 | DRK | Nj. ale bohužel není jiná varianta....
Úterý, 20 Duben 2021 - 18:55 | pavell | Má FB nějakou sponzorskou smlouvu s CDR? A to je...
Úterý, 20 Duben 2021 - 12:23 | x3m | Ono, sa to dalo uz aj teraz cez Virtual desktop,...
Úterý, 20 Duben 2021 - 11:32 | Bespi | Oculus vyzaduje ucet na FB = naprosto vyrazen ze...

Zobrazit diskusi