CDR.cz - Vybráno z IT

PayPal by mohl integrovat Bitcoin, napovídá tomu jeho nabídka pracovních pozic

PayPal vypsal dvě nové pracovní pozice, které napovídají, jakým směrem se v budoucnu společnost plánuje vydat. Pravděpodobně PayPal uvažuje o integraci kryptoměn a jejich potencionální využití či alespoň obchodování na své platformě.

Zdroj: Pixabay

Bitcoin po delší odmlce opět učinil zářez do integrace v rámci současného finančního systému. Finanční instituce k němu byly v posledních letech obezřetné až možná defenzivní, pokud v Bitcoinu spatřily vlastní konkurenci. Jiné instituce se ovšem namísto obrany snaží nalézt cestu, jak Bitcoin zakomponovat do vlastní politiky.

K podobnému spojenectví nejspíše inklinuje i internetový platební systém, PayPal. Napovídá tomu veřejná nabídka volných pracovních pozic, které PayPal umístil na své stránky, mezi kterými nechyběl třeba „Technical Leas – Crypto Engineer.“ Ačkoliv myšlenka Bitcoinu spočívá v nedůvěře ke třetím stranám, podobné integrace jsou pro jeho postupnou adopci klíčové a každá podobná zpráva dokáže mainstream přemluvit k vyšší poptávce, tedy i vyššího kurzu.

Zdroj: Pixabay

Pracovní pozice požaduje od nového zaměstnance snahu vyvíjet nové iniciativy a zamýšlet se nad inovacemi. Role bude zahrnovat navrhování, vývoj a údržbu klíčových kryptografických produktů a funkcí zaměřených na dostupnost, výkon a škálovatelnost služeb PayPal. Druhá pozice je pak vypsaná na výzkumného inženýra blockchainu, u kterého se popis zmiňuje, že by měl zkoumat potencionální využití blockchainu v rámci PayPalu. Obě tyto pozice vyžadují zkušenosti v asymetrické kryptografii, kryptografických knihoven a znalost C++.

Vypsaná pracovní pozice ovšem nijak nezmiňuje integraci samotného Bitcoinu. Ačkoliv se většina zdrojů shoduje na tom, že PayPal se skutečně vydává cestou adopce Bitcoinu, nakonec by se mohlo jednat třeba jen o využití technologie blockchainu, integraci s některým altcoinem nebo dokonce hledání příležitostí ve vyvinutí vlastního altcoinu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku PayPal by mohl integrovat Bitcoin, napovídá tomu jeho nabídka pracovních pozic

Žádné komentáře.