CDR.cz - Vybráno z IT

Před 22 lety se ztratil, nyní ho našli na dně vodní nádrže přes Google Maps

Náhodné prohlížení známých míst z mládí jednoho obyvatele Floridy pomohlo odhalit automobil ve vodní nádrži, ve kterém se nalézaly tělesné ostatky 22 let pohřešovaného muže.

Čas od času se stane, že se pohřešuje osoba, která jakoby z ničeho nic „zmizí“ ze Země. Po nějaké době je pak tento pohřešovaný úředně prohlášen za mrtvého. Takový případ se stal mimo jiné i před 22 lety na Floridě, kde jakoby záhadou zmizel William Moldt.

K objasnění této záhady došlo až nyní, když jeden z bývalých obyvatel Floridy jen tak brouzdal na Google Maps a hledal svůj starý dům, své sousedy a různá známá místa. V tom si však všiml, že ve vodní nádrži leží na dně potopený automobil.

Jako správný občan nahlásil tuto skutečnost úřadům, a ty ihned zakročily a nechaly zkorodované auto vytáhnout na břeh. Zde došlo k ohledání vozu, ve kterém se nacházely i kosterní pozůstatky. Za necelý týden došly úřady k závěru, že se jedná o dlouho hledaného čtyřicetiletého Williama Moldta, který byl naposledy spatřen v listopadu 1997.

O úspěšném vyřešení celého případu informovala nejen tamější média, ale i britská stanice BBC. Podle oficiálního vyjádření Úřadu šerifa v Palm Beach měl William Moldt pravděpodobně ztratit nad svým vozem náhle kontrolu a zamířit přímo směrem k vodní nádrži, kde se utopil. O této skutečnosti již byli vyrozuměni i Moldtovy příbuzní. V původním vyšetřovacím spise se kriminalisté bohužel neměli čeho chytit, proto byl uzavřen bez výsledku.

Podle místních byl Moldt tichý muž, který si neliboval ani ve společnosti a ani neměl rád  větší množství alkoholu. V noci, kdy došlo ke zmizení, odjel údajně v jedenáct hodin večer z klubu, kde měl několik drinků. Podle svědků však nebyl opilý. Když opouštěl zmíněný klub, byl ve voze sám, a proto zavolal své partnerce, že brzy přijede. To se však nikdy nestalo.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Před 22 lety se ztratil, nyní ho našli na dně vodní nádrže přes Google Maps

Pátek, 20 Září 2019 - 19:00 | DRK | Jako že očima to vidět není ale z letadla ano?...
Pátek, 20 Září 2019 - 18:14 | Max Devaine | Pokud nebrzdil, koleje tam být nemusely. Jinak se...
Pondělí, 16 Září 2019 - 22:45 | Kazaxx | Vzhledem ke způsobům vyšetřování v USA se tomu...
Pondělí, 16 Září 2019 - 11:39 | DRK | To si za 22 let nikdo nevšiml auta potopeného par...

Zobrazit diskusi