CDR.cz - Vybráno z IT

Senioři do akce: Ve Watch Dogs Legion hackujete město i jako nemohoucí babička

V tomto díle se podíváme do dystopického post brexitového Londýna, který se změnil v přísný policejní stát. Ulice jsou plné kamer, v ulicích jsou zátarasy a všudypřítomné drony se starají udržování pořádku. Na nás bude vytvořit odboj a to od základů.

V roce 2014 jsme se poprvé mohli pustit do hackerského světa Watch Dogs, když jsme v Chicagu hráli za hackera Aidena Pearce. Dva roky na to přišlo pokračování, kdy tentokrát jsme v San Francisku jako členové skupiny DedSec bojovali proti firmě Blume a jejímu bezpečnostnímu systému ctOS. Nyní se přesouváme do Londýna, kde se postavíme proti soukromé firmě Albion, která byla pověřena vládou na udržování pořádku v ulicích a zamezení šíření nepokojů.

Pokračování, které dostává podtitul Legion, bylo prezentováno jako první hra na letošní konferenci Ubisoftu v rámci veletrhu E3 a hned jsme se dočkali nejenom krásného kinematografického traileru (níže), ale zároveň i samotné ukázky z hraní, které poodhalilo důležité změny i novinky. 

Našim úkolem bude vytvořit zcela od základů celý odboj, narekrutovat členy a následně zneškodnit společnost Albion. A právě s fungováním samotného odboje a verbováním jeho členů přichází nejdůležitější novinka pokračování. Nyní již nebudeme hrát za jednu či více předem určených postav, ale za kohokoliv si vybereme. A na výběr máme kohokoliv z celého herního světa, ať už z řad policistů, účetních, bývalých špiónů či nemohoucích babek. V jednu chvíli budeme moci mít naverbováno až 20 lidí.

John Cross, vedoucí producent vývoje, potvrdil, že ve hře budeme moc rekrutovat kohokoliv potkáme v ulicích. Toto tvrzení dokládá počtem unikátních postav, kterých má být devět milionů. Každá postava by měla mít vlastní unikátní schopnosti, méně či výrazně odlišné. Jedna se může specializovat na hackování dronů, jiná v zabíjení na blízko a podobně. Bude v tom háček?

Druhá novinka Legionu je přítomnost permanentní smrti. Každý z lidí, kterého úspěšně zrekrutujeme, bude moc při své misi zemřít, a my tak o něj či o ni přijdeme nadobro. Nebo alespoň do doby, než se nám povede sehnat náhradu. Samotná postava bude mít však před smrtí možnost se vzdát nepřátelům, a strávit tak určitý čas za mřížemi či v nemocnici. 

Poslední informace se týkají herní mapy. Má jít o detailně propracovanou mapu Londýna, kde samozřejmě nebudou chybět ani ty nejznámější pamětihodnosti jako Big Ben, Tower Bridge, Camden, Piccadilly Circus nebo Whitechapel. Během ukázky bylo odhaleno i datum vydání, které bylo stanoveno na 6. března 2020 pro Xbox One, PC, Playstation 4 a Google Stadia.

Nově bude hra rovněž k dispozici přes novou službu Ubisoftu s názvem Uplay+, která začíná fungovat od září letošního roku a hráči si ji budou moc pořídit za 15 dolarů což je přibližně v přepočtu 350 Kč.  V krátkosti jde o předplatitelský systém, který předplatiteli dovolí hráč jakoukoliv hru z celého portfolia Ubisoftu. Ročně tak vyjde přibližně na 4 tisíce Kč, což jsou v přepočtu 3 plnohodnotné nové hry ještě před zlevněním. Kupuje tolik her ročně od Ubisoftu? 

Pavel "Pavel Turnhöfer" Turnhöfer

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Senioři do akce: Ve Watch Dogs Legion hackujete město i jako nemohoucí babička

Žádné komentáře.