CDR.cz - Vybráno z IT

Uber spouští funkci placení řidičů od hodiny s možností určení několika zastávek

Zákazníci Uberu budou moci využít nové možnosti, kdy si namísto konkrétní cesty mohou zaplatit hodinu času zvoleného řidiče. Během této hodiny si však mohou nadiktovat několik zastávek.

Zdroj: Pixabay

Společnost Uber se snaží přizpůsobit se stále měnícím se potřebám svých řidičů a jejich klientů. Nyní Uber nabízí svým řidičům ve Spojených státech amerických možnost zaplatit za cestu jednotnou hodinovou taxu 50 USD (v přepočtu zhruba 1 200 Kč). Od obyčejné taxi služby, kdy se platí za jednu trasu z bodu A do bodu B, se tak nová služba Uberu podstatně liší. V rámci hodinové taxy tak může řidič učinit i několik jednotlivých zastávek. 

Možnost placení řidičů od hodiny bude v aplikaci znázorněno novou volbou „hourly“, ve které uživatel zadá počátek své cesty, aby se mu následně zobrazila hodinová sazba. V případě objednání pak může určit až tři další zastávky včetně cíle. Například při cestě z večírku si tak lidé nemusejí objednávat několik Uberů, ale pouze jeden s několika zastávkami. Počet zastávek dokonce přímo koresponduje s maximálním počtem cestujících v běžném autě. 

Zdroj: Warengo

Mimo USA bude tato funkce od června tohoto roku k dispozici i v některých velkoměstech v Austrálii, Africe, v Evropě či na Středním východě. Podle vyjádření Niraje Patela, jednoho z ředitelů Uberu, je to další příležitost pro řidiče, jak si vydělat a jak posunout vše kupředu.

Mimo časové omezení má tato služba i omezení v podobě maximálně 64 ujetých kilometrů, což je valstně jakási pojistka, aby se řidič při rozvážení klientů nedostal příliš daleko od velkého města, kde má možnost získat další poptávku. Každý další kilometr bude řidiči účtován standardní sazbou za jeden kilometr. V případě překročení hodinové sazby bude také účtován poplatek za každou další započatou minutu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Uber spouští funkci placení řidičů od hodiny s možností určení několika zastávek

Žádné komentáře.