CDR.cz - Vybráno z IT

V čem se jednou vydáte k vesmíru? Virgin Galactic představila design své lodi

Společnost Virgin Galactic včera představila design interiéru nové kosmické lodi, který je celý uzpůsobený tak, aby co možná nejvíce maximalizoval zážitek z letu. Kosmická loď bude určena, stejně jako její předchůdkyně, k přepravě turistů do vesmírů a zpět.

Zdroj: Space.com

Virgin Galactic, která je dceřinnou společností Virgin Group, včera oficiálně představila interiér své nové šestimístné kosmické lodi SpaceShipTwo. Hlavním účelem této lodi bude transport lidí a nákladu do vesmíru a zpět. Podle majitele Virgin Group a miliardáře Richarda Bransona byla na počátku Virgin Galactic představa o ideálním zážitku jeho klientů.

Nyní se při projektování interiéru kosmické lodi zaměřili vývojáři právě na zážitek. Celá kabina byla navržena tak, aby komukoliv, kdo si to zaplatí, umožnila prožít mimořádně vzrušující sen o letu do vesmíru. Na designu se významné podílela i londýnská designérská agentura Seymourpowell.

Celý koncept byl pojat tak, aby byl elegantní a vkusný. Důraz byl dáván i na to, aby barvy a design sedadel odpovídaly designu zbytku kabiny stejně tak jako designu skafandrů. Každé sedadlo je sklopné a obsahuje i vlastní displej. Všichni cestující navíc budou mít přístup do osobního komunikačního systému a budou schopni komunikovat přímo s piloty.

Cestující budou vyneseni do nadmořské výšky 15 000 metrů, kde spatří zakřivení Země proti temnotě vesmíru a následně zažijí i několik minut bez tíže. Poté se již vrátí zpět na Zem. Celá kabina je proto uzpůsobena maximalizaci tohoto jedinečného prožitku. Dále je v kabině nainstalováno 16 kamer, které monitorují celý let, aby si každý cestující mimo dokumentace letu odnesl i záznam z cesty. Kabinu si nyní díky rozšířené realitě a aplikaci v App Storu i Play Storu může prohlédnout každý.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku V čem se jednou vydáte k vesmíru? Virgin Galactic představila design své lodi

Čtvrtek, 30 Červenec 2020 - 21:12 | DRK | Je hezké slyšet že na prvním místě není funce ale...
Středa, 29 Červenec 2020 - 19:38 | Mac_ | To by pan redaktor musel přemýšlet o tom, co mu...
Středa, 29 Červenec 2020 - 12:23 | madPav3L | Tak to budou od vesmíru hodně daleko, pokud budou...

Zobrazit diskusi