CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp testuje funkci, jež umožní přesouvat historii chatu mezi iOS a Android

WhatsApp, bezplatná aplikace sloužící ke komunikaci uživatelů, údajně testuje funkci, která umožní přesouvat historii chatu napříč zařízeními s operačními systémy Android a iOS.

Ačkoliv je komunikační aplikace WhatsApp dostupná na zařízeních pro iOS a Android, neexistuje oficiální metoda, jak přesunout zprávy napříč zařízeními s rozdílnými operačními systémy. Jelikož WhatsApp ukládá data lokálně v telefonu, je možné tuto zálohu stáhnout a využít alespoň aplikací třetích stran. WhatsApp však v minulosti uvedl, že tento neoficiální způsob je v rozporu se smluvními podmínkami a může vést z bezpečnostních důvodů k pozastavení účtu. 

Tímto varováním však WhatsApp jen stěží zastaví uživatele, kteří migrují z jednoho operačního systému na druhý a historii svých zpráv vyžadují. Proto zřejmě nabídne brzy oficiální funkci.

Dle oznámení WABetaInfo, platformy, jež speciálně testuje funkce WhatsAppu v její beta verzi, bude nová funkce migrace historie chatu zavedena v některé z nadcházejících aktualizací, přesné datum v však ještě není známo. Ke své zprávě přikládají snímek obrazovky WhatsAppu na operačním systému iOS, který zobrazuje vyskakovací okno s požadavkem na aktualizaci aplikace na její nejnovější verzi, aby bylo možné historii chatu přesunout na Android. 

Zdroj

WhatsApp v posledním roce implementoval několik dalších funkcí. Audio a videohovory dorazily do webové verze v březnu minulého roku, mizející zprávy v listopadu a možnost měnit pozadí chatu v prosinci. 

Vývojáři aplikace také pracují ještě na jedné nové funkci, díky které by uživatelé WhatsApp Webu nemuseli udržovat své telefony připojené k internetu. Na tomhle všem WhatsApp pracuje i přesto, že v poslední době čelí obrovské kritice ohledně navrhovaným změnám v zásadách ochrany osobních údajů. Spojené státy navíc Facebook žalují kvůli akvizicím WhatsAppu a Instagramu. Tyto spory vedly mnoho uživatelů k migraci na jiné služby a dá se tedy jen těžko odhadovat, zda od nich WhatsApp dostane druhou šanci.

Diskuse ke článku WhatsApp testuje funkci, jež umožní přesouvat historii chatu mezi iOS a Android

Čtvrtek, 8 Duben 2021 - 15:21 | WIFT | Testuju takovou funkci, kdy v telefonu vůbec není...

Zobrazit diskusi