CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp ukončí podporu pro uživatele iOS 10 a iOS 11

Uživatelé starších mobilních telefonů iPhone dostávají další indicii, že by měli upgradovat na novější model s aktuálnějším operačním systémem. WhatsApp totiž v říjnu tohoto roku ukončí podporu pro iOS 10 a iOS 11.

Zdroj

Nejpopulárnější chatovací aplikace WhatsApp získala svou popularitu mimo jiné proto, že se do ní můžete velice jednoduše zaregistrovat a zároveň vám nabízí bezpečnou šifrovanou komunikaci. Bohužel v polovině minulého roku zaznamenal WhatsApp určitý odliv uživatelů, protože si chtěl vynutit souhlas s novými obchodními podmínkami, které by však narušovali práci s osobními údaji těchto uživatelů.

Pro zachování maximální míry zabezpečení musí ale WhatsApp bezpodmínečně pracovat pouze s novými operačními systémy. U těch starších by již požadované zabezpečení nemohl garantovat, a proto raději ukončuje podporu. Portál WABetaInfo proto oznámil, že z výše uvedených důvodů ukončí WhatsApp podporu pro mobilní telefonu iPhone s operačním systémem iOS 10 a iOS 11, a to ke dni 24. října 2022.

Zdroj

Všichni uživatelé, kterých se to týká, by měli včas dostat upozornění na ukončení podpory. U modelů iPhone 5S, iPhone 6 a iPhone 6S dostanou uživatelé možnost aktualizovat si operační systém na novější verzi operačního systému iOS 12. V případě modelů iPhone 5 a iPhone 5G mají uživatelé už smůlu. 

Uživatelé však musí počítat s tím, že v blízké budoucnosti bude ukončena podpora i u této verze operačního systému. Druhou variantou je pak samozřejmě přejít k nějaké jiné aplikaci, která starší operační systém ještě podporuje. O případné ukončování podpory pro uživatele operačního systému Android není v tuto chvíli nic známo.

Diskuse ke článku WhatsApp ukončí podporu pro uživatele iOS 10 a iOS 11

Žádné komentáře.