CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp umožní přenos historie konverzací z Android na iOS

Po loňském maratonu ke konci roku, kdy WhatsApp představoval jednu novinku za druhou, je tu další série. Nyní přichází vývojáři v poslední beta verzi aplikace WhatsApp s novinkou v podobě možnosti přesunu celé historie chatů z operačního systému Android na operační systém iOS.

Zdroj

Na konci minulého roku přišla nejpopulárnější chatovací aplikace WhatsApp se spoustou novinek a funkcí. V tempu nepolevuje ani v novém roce, protože v posledních dnech vyšla další řada novinek, jako například změna vzhledu ve stylu iOS nebo nové možnosti úpravy obrázků, a to přímo v rámci aplikace. V rámci nejnovější beta verze přibyl také přenos celé historie konverzací z operačního systému Android na operační systém iOS. Tato funkce se objevila v beta verzi aplikace jak pro Android, tak pro iOS.

Zdroj

Z uniklých snímků nejnovější beta verze aplikace WhatsApp vyplývá, že před přenosem celé historie budete muset s tímto krokem souhlasit a po celou dobu přenosu bude nutné mít aplikace otevřenou a váš mobilní telefon neustále odemčený.

Již na podzim minulého roku představili vývojáři WhatsAppu možnost přenést chaty přesně opačným směrem, tzn. z iOS na Android. Jako první to mohli vyzkoušet uživatelé mobilních telefonů Samsung. Vzápětí poté následoval Pixel do Googlu.

Dlouhodobým cílem WhatsAppu je zprovoznit jejich aplikaci na co možná nejvíce zařízeních a umožnit bezproblémový přenos záloh i chatů napříč platformami. Podle názoru mnohých je tato zvýšená aktivita v oblasti novinek pouze reakcí na loňské vynucování souhlasu s novými podmínkami.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku WhatsApp umožní přenos historie konverzací z Android na iOS

Úterý, 25 Leden 2022 - 09:54 | Peca | Dá se to nějak využít již nyní? Beta program na...

Zobrazit diskusi