CDR.cz - Vybráno z IT

Zprávy na Messengeru Facebooku můžete nyní smazat do 10 minut

Společnost Facebook se rozodla, že zpřístupní uživatelům funkci vymazat zprávu na straně odesílatele i na straně příjemce. Stanovila však lhůtu 10 minut. Poté bude tato funkce zablokována.

V první polovině roku 2018 se objevila na celém internetu kauza týkající se Marka Zuckerberga a dalších lidí z vedení společnosti Facebook. Zjistilo se, že vedení Facebooku má oprávnění, jako jediní uživatelé, mazat své zprávy z Messengeru tak, že se smažou na straně odesílatele i příjemce. Normální uživatelé si o takové „vymoženosti“ mohli nechat jen zdát. Mazání zpráv se právě tento týden stalo dostupné i pro obyčejné uživatele. 

Oficiální důvod pro zpoždění, oproti původně avizovanému dubnu 2018, je prý nutná úprava a nezbytné vylepšení funkce pro bezproblémový chod i v tak velké mase lidí, jako je uživatelská základna Facebooku. Až do současnosti mohli uživatelé smazat zprávu pouze na své straně. Nyní jim po odeslání zprávy poběží lhůta 10 minut, po kterou jim bude umožněno zprávu smazat i na straně příjemce. Tomu se místo došlé zprávy objeví upozornění o jejím smazání.

Po uplynutí této lhůty již zprávu nepůjde zkrátka smazat. Avšak i když ji smažete, nechá si ji Facebook na svých serverech pro případné porušení podmínek užívání či pro kontrolu nahlášených vadných zpráv. Nová funkce se bude do praxe zapracovávat postupně, takže ne všichni uživatelé ji budou moci využívat naráz.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Zprávy na Messengeru Facebooku můžete nyní smazat do 10 minut

Žádné komentáře.