CDR.cz - Vybráno z IT

Watch Dogs 2 představuje hackerské hřiště a principy online hraní [GC 2016]

Watch Dogs 2 Uvodni
Stejně jako předchůdce, i druhý Watch Dogs nabídne možnost hraní více hráčů. Od prvního dílu se však leccos změnilo a Ubisoft si prošel jistou evolucí. Čím tedy lákají hráče tentokrát?

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Nová upoutávka na Watch Dogs 2 se zaměřuje jen a pouze na režimy online hraní. Vývojáři nám srkze ní představují blíže kooperaci, invaze a lovení hráčů. Některé z nich přímo navazují na první díl, jiné si berou příklady z dalších titulů, které Ubisoft v mezičase vydal.

Prvním představeným je kooperativní režim, ve kterém se můžete kdykoliv spojit s hráči, na které narazíte přímo ve hře. Svět kolem vás není oživen pouze NPC postavami, ale plnohodnotnými hráči, se kterými můžete utvořit seskupení či se navzájem škádlit svými hackerskými dovednostmi.

Watch Dogs 2 Screenshots 4Watch Dogs 2 0

Pokud byste však neholdovali příliš mezihráčské rivalitě, pak můžete se svými přáteli či náhodnými kolemjdoucími hackery vytvořit seskupení k pokoření některé z tzv. invazí. Tyto úkoly jsou do jisté míry hádankami, ve kterých hráči soutěží nejen o co nejoriginálnější přístup, ale také o nejrychlejší časy. Můžete tak tedy machrovat hned v několika směrech.

S druhým dílem výrazně přibylo možností, které hackerské dovednosti umožňují zmanipulovat. Nejzajímavějšími jsou různá vozítka na dálkové ovládání, včetně dronů. Pozornost si jistě zaslouží i systém zbraní, který z ukázek výrazně připomíná RPS systém známý z nedávného The Division.

Veškerý multiplayer nakonec vrcholí v tzv. loveckých misích, které mohou někteří taktéž znát z The Division. Na hráče, kterému se daří podezřele dobře zneškodňovat své protihráče, se čas od času vypíše odměna, která přiláká zbylé hackery v oblasti a pořádně okoření zážitek ze hry. Daný hráč tak musí vydržet nájezdy ostatních lidí po dostatečně dlouhou dobu.

V případě The Division se jednalo o tzv. Temnou zónu, která pro mnohé byla klíčovým aspektem hry. Zda se v případě Watch Dogs 2 bude taktéž jednat o samostatnou zónu, není jisté – přeci jen je Ubisoft známý tím, že výsledný produkt se mnohdy značně liší od prezentovaného materiálu. 

Watch Dogs 2 vychází 15. listopadu na PC, Playstation 4 a Xbox One. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Watch Dogs 2 představuje hackerské hřiště a principy online hraní [GC 2016]

Žádné komentáře.