CDR.cz - Vybráno z IT

Beyond Good & Evil 2 se chlubí prvními záběry ze hry

Fanouškům se zatajil dech, když vloni došlo k ohlášení druhého Beyond Good & Evil, který původně vyšel před 15 lety. Přestože cesta pro druhý díl byla poměrně trnitá a byly momenty, kdy jsme něj už téměř nevěřili, konečně máme příležitost se na dílo podíval více zblízka.

Od vydání prvního dílu uběhlo jíž 15 let a přestože se doposud žádného pokračování značka nedočkala, stihla si vytvořit silnou fanouškovskou bázi. Vloni jsme se v rámci E3 dočkali krásného traileru, který realitu, že se pokračování vyvíjí, potvrdil. Nyní se hra konečně chlubí prvními záběry z hraní alfa verze a několika informacemi, o čem vlastně hra bude. A informacemi se uplně nešetří. 

Předem stojí za zmínku, že přiložené video není souvislým záběrem, ale spíše vývojářským deníčkem s pouhými útržky ze hraní. Soubojový systém by měl připomínat ten z prvního dílu, dále bychom se měli dočkat jetpacků a pilotování vesmírných lodí.

Snad jediná škoda je, že Beyond Good & Evil 2 nebude v příběhu Jade pokračovat (přestože, první díl skončil opravdu velkým cliffhangerem). Bude se totiž jednat o prequel, který se zaměří na vesmírné piráty. S prvním dílem se bude tedy propojovat primárně skrze univerzum a základní styčné body světa. S Jade bychom se setkat teoreticky mohli, tehdy už žila a zasloužila by si minimálně cameo. 

Poměrně zajímavou informací je, že i když bude příběh možné hrát samostatně, bude hra obsahovat formu kooperace. Jak je zmíněno ve videu, jedna z funkcí během společného létání má obsahovat jakési automatické formace. Stejně tak je zajímavé, že hlavního hrdinu si hráči budou tvořit zcela sami, a to včetně rasy (lidé, nebo humanoidní zvířata), nebo povolání, které by mělo mít ruzná zaměření (medik, špion,...), přičemž ostatní zaměření se budou rekrutovat jako pirátská posádka.

Tyto novinky vypadají na papíře rozhodně dobře, jak ovšem budou fungovat, je zatím ve hvězdách. Více informací bychom se mohli a měli dočkat během letošním veletrhu E3, pro který tvůrci ohledně Beyond Good & Evil 2 slibují překvapení. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Beyond Good & Evil 2 se chlubí prvními záběry ze hry

Žádné komentáře.