CDR.cz - Vybráno z IT

Bioware oznámil čtvrtý díl Dragon Age. Polepší si po Mass Effectu?

Letošní The Game Awards využilo mnoho vydavatelů k tomu, aby oznámilo své nové tituly. O novém dílu slavné fantasy série Dragon Age už se šuškalo několik týdnů, až nyní jsme se ale dočkali prvního skutečného odhalení.

Trailer toho vlastně ale moc neprozradil. Neznáme datum vydání, neznáme jméno a ani o jaký typ hry se bude jednat. Přesto si věrní fanoušci této série nemohli nepovšimnout jemných náznaků, které leccos napovídají. Varování pro ty, kteří se ještě z nějakého důvodu k sérii Dragon Age nedostali, v tomto článku se nachází příběhové spoilery.

Již v názvu videa se nachází fráze „Dread Wolf Rises“, která nepochybně souvisí s naším starým známým, elfským přítelem Solasem z Dragon Age: Inquisition, známým také jako bůh zrady, Fen’Harel, nebo právě Dread Wolf. V průběhu ani ne minutového teaser traileru se nám tato domněnka potvrdí, když zazní jeho známý hlas a vysloví stejná slova, která jsme z jeho úst slyšeli na konci DLC k poslednímu dílu jménem Tresspaser.

Z toho jasně vyplývá, že se jeho příběhu podíváme na zoubek i v nadcházejícím díle. Tento fakt sám o sobě je velmi dobrou zprávou, jelikož naznačuje, že se nejspíše pracuje na opravdu plnohodnotném pokračování, které přímo navazuje na události na konci DA:I. Pravděpodobně se tak nemusíme obávat, že by se jednalo o mobilní hru, spin-off ani čistě multi-playerový počin.

Podle oficiálního oznámení Marka Darraha stojícího v čele vývoje se rozhodně máme na co těšit. Na tomto projektu pracují veteráni, jež byli s touto sérií už když byla v plenkách. Jakmile budou dokončeny práce na kooperativní akci Anthem, pustí se zpět do práce i zbytek týmu a je jen otázkou času, než se dočkáme dalšího traileru. Je ale více než jasné, že si ale na nový díl ještě pár let počkáme.

Diskuse ke článku Bioware oznámil čtvrtý díl Dragon Age. Polepší si po Mass Effectu?

Žádné komentáře.