CDR.cz - Vybráno z IT

Boti se vrací na herní scénu: Nepřátele ze staré školy oživí Quake Champions

Quake Champions 1
Mohli jsme s nimi hrát, když vypadl internet, když jsme neměli kamarádi nebo když hru opustili všichni živí hráči – boti. Dnes už jako by neexistovali, o to je větší radost přivítat jejich návrat alespoň v Quake Champions.

Jednou z největších námitek proti nárůstu multiplayerových her, je jejich dlouhodobá neudržitelnost. Jejich životnost je přímo podmíněna počtem hráčů a vůli vývojáře/vydavatele udržovat na živu servery. Kdo se ale dozví, jak skvělá hra je Rainbow Six: Siege za dvacet let, kdy už díky absenci offline hraní nedostane nikdo příležitost ji vyzkoušet?

V minulosti tento problém řešil bot, umělá inteligence imitující chování skutečného hráče. Pokud máte dnes chuť si zahrát původní multiplayer Quake, můžete a to i docela sami.

A nyní – po vzoru svého praprapraprapraděcečka – Quake Champions chystá do hry přidat boty. Není ovšem zatím jasné, zda to znamená i přidání offline modu, můžeme však jen doufat, že tomu tak bude.

Vypuštění botů nastane ve dvou fázích: v té první přicházející za chvíli budou boti moci využívat veškeré zbraně i hrdiny, nikoliv však jejich speciální schopnosti a nebudou dostupní ve všech herních modech; ve druhé fázi se naučí využívat schopností hrdinů a rozšíří se i do více režimů. Více se o přídavku rozpovídali vývojáři v přiloženém videu.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Boti se vrací na herní scénu: Nepřátele ze staré školy oživí Quake Champions

Žádné komentáře.