CDR.cz - Vybráno z IT

Call of Duty: Modern Warfare se vám brzy nevejde ani na 256GB SSD

Srpnový update ke hře Call of Duty překročil magickou hranici 200GB, svého rozpínání však titul zřejmě jen tak nenechá. S nejnovějším updatem si hra vyžádá tolik místa na disku, že se odmítne nainstalovat i na 256GB SSD.

Vzpomínáte si, když Activision odhaloval hardwarové nároky k poslednímu dílu Call of Duty: Modern Warfare? Herní scénou tehdy dost otřásla informace o tom, že si mají uživatelé na disku ušetřit až 175GB místa. Nikdo netušil proč a všichni se tak nějak spoléhali na to, že to vývojáři s odhadem poněkud přestřelili.

Aktuální situace ale vypovídá o tom, že čísla to byla ještě střízlivá. Tak jako prakticky každý titul, také Call of Duty si průběžně prochází updaty a opravnými patchy. Titul byl svými častými aktualizacemi tak pověstný, že dokázal překazit nejeden večer, kdy jste se po rozlítaném dni těšili k usednutí ke hře. Tím však problémy neskončily, jelikož s posledním updatem hra překročí hranici, která nedovolí pokračovat v instalaci, pokud máte obyčejný 256GB SSD disk. 

Bývaly doby, kdy by vám 256GB SSD disk stačil i na několik her zároveň. Teď vám takové místo nevystačí ani na jednu jedinou (tím spíš, pokud se snažíte na stejný disk vměstnat operační systém). Hráči fungující stále na 256GB SSD tak patrně jedna jediná hra donutí k nesmyslnému upgradu.

Hráči na konzolích si pomohou odinstalováním konkrétních balíčků a režimů. PC hráči ovšem musí disponovat kompletní hrou, tedy Single-Player verzí hry, kooperativní verzí hry Special Ops a také multiplayerovou verzí hry na motivy Battle Royale. 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Call of Duty: Modern Warfare se vám brzy nevejde ani na 256GB SSD

Středa, 5 Duben 2023 - 01:08 | marder | Ja mam 256 GB SSD ale na system. Ale + 1TB SSHD a...
Pondělí, 5 Říjen 2020 - 21:46 | Kazaxx | Která socka má dneska ještě 256 GB SSD?! To je...
Pondělí, 5 Říjen 2020 - 09:36 | Lelouch235 | Jako jestli je to vážně jen naformátovaný 250 GB...

Zobrazit diskusi