CDR.cz - Vybráno z IT

Chcete si zahrát nové Call of Duty? Budete muset ověřit své telefonní číslo

Kvůli chování hráčů se občas dostávali do situací, kdy jim byl třeba zablokován účet při hraní některých her. Mnohokrát to udělali tak, že si vytvořili zkrátka jiný. Proto budou muset hráči nově příchozí hry Call of Duty muset svoji totožnost ověřit pomocí mobilního čísla.

Zdroj: Shutterstock

Série akčních her Call of Duty se již stala naprostou klasikou, která s každým novým dílem trhá prodejní žebříčky. Nadcházející pokračování, Call of Duty: Modern Warfare 2, má vyjít 28. října tohoto roku. Tato hra však s sebou přináší i jedno nezvyklé překvapení. Kdo si ji bude chtít zahrát, bude muset v rámci registrace na Battle.Net propojit svůj účet s telefonním číslem.

Podle dostupných informací za to může cíl společnosti Activision Blizzard, která chce, aby hráči byli více odpovědní za své činy. Vedle Call of Duty: Modern Warfare 2 bude vyžadováno ověření pomocí mobilního telefonu ještě u her Overwatch 2 a Call of Duty: Modern Warfare. Mimo jiné se tím také zabrání, aby si hráči zakládali hned několik účtů, kvůli případným zákazům a postihům.

I když si společnost Activision Blizzard klade poměrně ušlechtilé cíle, může to s sebou přinášet i jistá úskalí. Ověřování pomocí mobilu si mohla společnost vyzkoušet již minulý týden u Overwatch 2, protože někteří uživatelé s předplacenou SIM kartou nedokázali svůj přístup ověřit. Zároveň vám ověření nebude fungovat ani v případě virtuálních VoIP čísel.

V tuto chvíli není oficiálně potvrzeno, zda bude požadavek na ověření čísla vyžadován jen na Battle.net nebo i na Steamu.

Diskuse ke článku Chcete si zahrát nové Call of Duty? Budete muset ověřit své telefonní číslo

Čtvrtek, 13 Říjen 2022 - 13:00 | WIFT | Tak možnost koupit anonymní SIMku je u nás spíše...
Středa, 12 Říjen 2022 - 13:24 | Zog Zogothowics | Než Čihák vysere pseudosenzaci tak už je vše...
Středa, 12 Říjen 2022 - 13:12 | jk2 | Co to je za nesmysl? Tak si prostě koupím simku...

Zobrazit diskusi