CDR.cz - Vybráno z IT

Chytrá domácnost od Google nyní uděluje různé příkazy dle vaší přesné polohy GPS

Aplikace Google Home se již synchronizuje se všemi vašimi chytrými žárovkami, kamerami a termostaty, a ovládá je vaším jménem, i když zrovna nejste doma. S novými změnami je nyní spouštění těchto gadgetů možné už při dosažení konkrétní polohy.

S tolika chytrými domácími přístroji, jenž jsou v současné době na trhu, není úplná automatizace pouhým snem, ale realitou. V loňském roce byla do Google Home rutin přidána „detekce přítomnosti“, která pomocí sledování polohy a umělé inteligence detekuje, kdy je dům prázdný, aby se vypla světla, snížila teplota a aktivovaly se všechny bezpečnostní kamery. 

Aktualizovaný systém pro detekování vašeho příjezdu a odjezdu vám nyní poskytne zhruba stejné ovládací prvky, ale s lepšími výsledky. Místo toho, aby se totiž spoléhal pouze na váš telefon a na to, zda-li jste opravdu z domu odešli či nikoli, si nyní můžete nastavit konkrétní cíle pro spuštění různých příkazů.

Pokud například chcete, aby se v domě začalo topit už několik minut před příjezdem, můžete si nastavit lokaci poblíž, po jejíž dosažení se příkaz automaticky spustí.

zdroj

Diskuse ke článku Chytrá domácnost od Google nyní uděluje různé příkazy dle vaší přesné polohy GPS

Úterý, 19 Říjen 2021 - 15:28 | miro | chytré domácnosti pre hlúpych obyvateľov
Úterý, 19 Říjen 2021 - 14:28 | Tomáš Černák | S tímhle ať jdou do prdele. Já potřebuji, aby...

Zobrazit diskusi