CDR.cz - Vybráno z IT

Discord postihl velký výpadek, kvůli chybnému API a problémům s databází

Komunikační platforma Discord zaznamenala během včerejšího dne velký výpadek API, který byl zároveň doprovázen problémy s databází.

Zdroj

Populární platforma pro skupinové chatování Discord včera večer zaznamenala rozsáhlý výpadek díky svému API. Pokud tedy uživatelé potřebovali nutně nahrát nějaký obrázek, vzkaz či příspěvek do oblíbeného kanálu, měli smůlu. Problémy se objevily již okolo poledne a za celý den se nepovedlo tuto chybu opravit a činnost Discordu obnovit.

Tento výpadek mohl mít vážné důsledky pro mnoho menších firem a startupů, které používají Discord jako Slack, resp. jako komunikační kanál v době, kdy značná část zaměstnanců může pracovat z domova. Výpadek hlavního komunikačního kanálu tak představuje ochromení celé organizace a nepřímo může zapříčinit i ušlý zisk.

Zdroj

Mluvčí Discordu uvedl, že objevily základní problémy s API, zároveň prý řeší další problém na jednom z databázových clusterů. Celý vývojový tým byl zalarmován a usilovně začal pracovat na obnově. I když Discord nahlásil již v průběhu dne, že je databáze v pořádku, uživatelé hlásily chyby a problémy s přihlašováním až do noci.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Discord postihl velký výpadek, kvůli chybnému API a problémům s databází

Žádné komentáře.