CDR.cz - Vybráno z IT

Discord odmítl nabídku Microsoftu, ale uzavřel partnerství se Sony

Společnost Microsoft nedávno projevila zájem o odkoupení komunikačního nástroje pro hráče, Discord. Discord však odmítl s tím, že si nepřeje stát se dceřinou společností. Naproti tomu nabídka od Sony stát se partnerem a zapojit se do PlayStationu jej zjevně zlákala. Podrobnosti však nejsou známy.

Zdroj

Nedávno proběhla médii zpráva, že společnost Microsoft se rozhodla odkoupit komunikační nástroj Discord za 10 miliard USD (v přepočtu 220 miliard Kč). Před pár dny však společnost Discord tuto nabídku veřejně odmítla, jelikož si nepřála stát se něčí dceřinou společností a raději by zůstala samostatnou platformou. 

Namísto toho se Discord dohodl s konkurenční společností Sony a uzavřel s ní partnerství. Sony totiž plánuje zařadit Discord, jakožto chatovací službu, do svého PlayStationu. Generální ředitel Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, uvedl v oficiální tiskové zprávě: „Naším cílem je přiblížit zážitky z Discordu a PlayStationu na konzolích a mobilních zařízeních, a to již na počátku příštího roku, a umožnit přátelům, skupinám a komunitám setkávat se, bavit se a snadněji komunikovat při společném hraní her.“

Zdroj

Součástí nově uzavřeného partnerství je také značná, blíže nespecifikovaná, investice ze strany společnosti Sony právě směrem k Discordu. V tuto chvíli jsou bohužel další detaily poněkud nejasné. Nikdo dokonce ani neví, zda bude Discord přímo integrován do konzolí PlayStation nebo zda bude spolupráce probíhat jiným způsobem. Každopádně Discord je jednou z největších komunikačních herních platforem, kde je stabilně více než 140 milionů aktivních uživatelů.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Discord odmítl nabídku Microsoftu, ale uzavřel partnerství se Sony

Žádné komentáře.