CDR.cz - Vybráno z IT

The Division se dočká free-to-play pokračování, mobilní hry a filmu od Netflixu

Jelikož se nyní dvoudílná série The Division těší velkému úspěchu, rozhodl se Ubisoft na této značce postavit ještě několik dalších projektů v následujících letech. Kromě nového obsahu do současného The Division 2 se tak v nejbližší době můžeme těšit na free-to-play přírůstek s podnázvem Heartland, následovaný mobilní hrou, novelou a filmem na platformě Netflix.

První díl The Division vyšel už před pěti lety. Tehdy se jednalo od roku 2009 o první originální hru nesoucí proslulé jméno Toma Clancyho, a také šlo o celkově velké sousto pro celý Ubisoft. Nakonec však podle jejich vlastních slov předčil veškerá očekávání, když prolomil hned několik jejich vlastních prodejních rekordů. Od té doby stihli vyvinout i druhý díl s první velkou expanzí, a momentálně se pyšní komunitou čítající přes 40 milionů hráčů.

Z toho důvodu se rozhodli vložit v tuto sérii i do budoucna velké naděje. První z příchozích projektů bude právě zmíněná standalone střílečka The Division: Heartland, o které toho kromě názvu však nevíme mnoho. Vývoj má na starosti studio Red Storm, jež dělalo i na předchozích dvou dílech a podílelo se na hrách Toma Clancyho už od roku 1997.

Těšit se na ni prý mohou i hráči, kteří nemají se sérií předchozí zkušenosti, fanouškům naopak nabídne zcela nový pohled na její dystopický svět. Očekávat ji můžeme někdy mezi 2021-22 a počítat můžeme s vydáním na PC, konzole (současnou i minulou generaci PS a Xboxu) a cloudové služby.

Vyjma této novinky se budou stále věnovat i rozšiřování obsahu v The Division 2, ovšem jeho příchod můžeme čekat až ke konci roku. Alain Corre, výkonný ředitel pro trh Evropy, Středního východu a Afriky, prozradil, že součástí bude zcela nový herní režim a nové metody zvyšování úrovní agentů, s důrazem na variabilitu jejich buildů.

Tím ale zdaleka nekončí – poté plánují The Division expandovat ještě na mobilní zařízení, vydat novelu dějově zasazenou po událostech druhého dílu, a v platnosti zůstává i již dříve ohlášený film s Jessicou Charstain a Jakem Gyllenhaalem, jež vzniká ve spolupráci s platformou Netflix.

Kdo by měl zájem Heartland prozkoumat trochu více do hloubky, může zkusit své štěstí v právě otevřené registraci do nadcházejících early access testů.

Zdroje: 

Diskuse ke článku The Division se dočká free-to-play pokračování, mobilní hry a filmu od Netflixu

Pátek, 14 Květen 2021 - 13:01 | xWing | Kde sa da prosim registrovat do Early Access...

Zobrazit diskusi