CDR.cz - Vybráno z IT

Do WoW: Classic přibude The Burning Crusade, Shadowlands dostanou další kapitolu

World-of-warcraft-uvod
World of Warcraft: Classic se po roce a půl rozroste o první expanzi, The Burning Crusade. Současní hráči se budou moci rozhodnout, jestli zůstanou v Azerothu, nebo se vydají temným portálem na domovský svět orků. Do Shadowlands se mezitím pomalu sune další kapitola příběhu, tentokrát s názvem Chains of Domination.

Přestože už Blizzard více než pět let nezveřejňuje oficiální čísla o počtu hráčů World of Warcraft, je nanejvýš jasné, že se pořád jedná o jedno z nejoblíbenějších MMORPG. Za neskutečných 16 let už se toho stihlo změnit mnoho, možná až příliš, a tak není divu, že se hráči s nostalgickou radostí obrací k hraní starého dobrého základu. Zanedlouho se navíc rozroste o svoji první expanzi, The Burning Crusade, která bude pro předplatitele WoW taktéž zdarma k dispozici.

Pro mnohé z nás to nebylo žádným překvapením, protože se různé informace o datadisku objevovaly už několik měsíců. Nicméně ujištění, že jeho příchod neznamená žádnou další investici, určitě potěší. Už brzy se budeme moci přesunout do Outlandu, zahrát si za Draenei i Krvavé Elfy a užít si "late-game" v PvP aréně.

Asi nejzásadnější změnou oproti původní verzi je možnost si postavy dvou zmiňovaných ras vytvořit ještě před vydáním expanze, což umožňuje je dostat na 60. úroveň ještě před přesunem do nového světa. Novinkou je také postupné přidávání obsahu (ten byl sice v původní expanzi hned dostupný, ale technicky se k němu bez stovek hodin předchozího hraní stejně nedalo dostat). Stížnosti na lehké boss fighty v Classicu (způsobené implementováním nejnovějších patchů z původní hry) si tentokrát Blizzard vzal k srdci, a alespoň někteří z nich budou zezačátku ve svých neupravených verzích.

Shadowlands se mezitím připravují na taktéž špatně utajovaný, ale zásadní posun v příběhu skrze novou kapitolu s názvem Chains of Domination. Podle traileru to vypadá, že se možná konečně dozvíme něco o motivaci Sylvanas, která na začátku expanze svými činy obrátila svět vzhůru nohama. Samozřejmě se dočkáme i nových hratelných zón, dungeonů a raidů (včetně překvapivého utkání se Sylvanas, jež jsme takhle brzy rozhodně nečekali), ale také možnosti odemknout si v nové lokaci tolik potřebné létání.

Diskuse ke článku Do WoW: Classic přibude The Burning Crusade, Shadowlands dostanou další kapitolu

Žádné komentáře.