CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook nahradí veškerou energii pro své provozy obnovitelnými zdroji

Společnost Facebook se rozhodla vydat zelenou cestou, neboť se zavázala, že do roku 2020 nahradí veškeré zdroje energie pro své provozy obnovitelnými zdroji. Již tomu přizpůsobil i pozici svých datových center.

Společnost Facebook se po skandálu s Cambridge Analytica snaží vylepšit veřejné mínění. Jako svůj nový cíl si totiž stanovil transformování napájení všech provozů společnosti jen a pouze energií z obnovitelných zdrojů. Jedná se o třetí závazek tohoto druhu. První byl stanoven na nahrazení 25 % zdrojů do roku 2015, druhý 50 % do roku 2018 a nakonec třetí 100 % do 2020.

Dalším takovým veřejným slibem je snížení emisí skleníkových plynů až o 75 % mezi lety 2017 a 2020. Pro celou zemi je velice důležité, aby společnosti typu Facebook, Google, Amazon, apod. měli snahu snížit energetickou náročnost a zapojit obnovitelné zdroje nebo snížit emise skleníkových plynů.

Společnost Facebook je označována Greenpeace velice pozitivně jako první významná internetová společnost, která se zavázala nahradit veškerou energii obnovitelnými zdroji a zároveň bude stále hrát vedoucí úlohu ve svém oboru. Tomuto záměru podřídil Facebook i lokalizaci svých nových datových center, která jsou vždy umístěna tak, aby měly dostatečný přísun energie právě z obnovitelných zdrojů.

Tagy: 

Diskuse ke článku Facebook nahradí veškerou energii pro své provozy obnovitelnými zdroji

Sobota, 29 Prosinec 2018 - 12:58 | sarahtaylor | I am searching a list of apps created by FaceBook...
Čtvrtek, 30 Srpen 2018 - 00:16 | Gaunter | "Společnost Facebook je označována...
Středa, 29 Srpen 2018 - 18:52 | DRK | "Facebook ke svému provozu nahradí veškerou...

Zobrazit diskusi