CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook Meta ruší zákaz reklam na kryptoměny, prý se stabilizovaly a dozrály

Společnost Meta v minulosti experimentovala i s vlastní kryptoměnou Libra či vlastní kryptoměnovou peněženkou Novi. Po zklamání, neúspěchu a také pro nedostatečnou legislativní podporu se rozhodla zakázat veškeré reklamy týkající se kryptoměn. Nyní však potřebná legislativa existuje, a tak se tyto reklamy znovu vrací do hry.

Společnost Meta, dříve Facebook, dlouhá léta měla ve svých podmínkách zákaz reklam na kryptoměny. Zní to možná ironicky, vezmeme-li v úvahu, že se sama pokusila založit vlastní kryptoměnu – Libru. Nyní se zdá, že od tohoto zákazu hodlá Meta ustoupit, a znovu tak povolí tento druh reklam.

Ke změně rozhodnutí měl přispět i fakt, že se kryptoměnový trh údajně stabilizoval a „dozrál“. Zároveň v současné době existuje i legislativní základ, kde jsou jasně stanoveny veškeré odpovědnosti. Inzerenti však budou potřebovat speciální písemné povolení na všechny reklamy týkající se burzy kryptoměn, půjčování nástrojů pro těžbu kryptoměn, kryptoměnových peněženek, či kryptoměn samotných.

Zdroj

Zrušení zákazu zobrazovaní reklam na kryptoměny může značně rozvířit celý trh, protože to pomůže podnikům propagovat své služby a také to může nalákat investory, kteří nejsou třeba zcela obeznámeni s tímto specifickým trhem. O tom, zda k rozhodnutí zrušit zákaz přispěly jen výše uvedené skutečnosti nebo zda hrálo roli i něco jiného, není jisté.

Minimálně zajímavá je ale shoda okolností, že správce pro odvětví kryptoměn společnosti Meta, David Marcus, oznámil pouhý den předtím, že odchází. Právě David Marcus vyvinul kryptoměnovou peněženku Novi, která je stále v testovacím provozu. Je tak docela možné, že společnost Meta plánuje i návrat své vlastní kryptoměny Libra, která se na první pokus příliš neuchytila.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Facebook Meta ruší zákaz reklam na kryptoměny, prý se stabilizovaly a dozrály

Čtvrtek, 2 Prosinec 2021 - 22:41 | junk mail | Především "dozrála" trpělivost se...

Zobrazit diskusi