CDR.cz - Vybráno z IT

Ford Mustang se proměnil v elektromobil. Jak se vám líbí ve verzi Mach-E GT?

Automobilka Ford je výrobcem tradičních robustních amerických Mustangů. Ty byly známy mimo jiné tím, že měly velkou spotřebu. Nyní však automobilka Ford ukázala i druhou stránku věci a představila elekromobil.

Zdroj

Po celém světě se nyní prosazuje obecný trend v podobě zachovávání co nejnižší ekologické stopy. V souvislosti s tím se také některé státy rozhodly například zakázat spalovací motory u osobních aut. Budoucnost automobilového průmyslu se tak zdá být v alternativních způsobech pohonu, jako je elektrika.

Asi nejznámějším výrobcem elektromobilů je pak Elon Musk a jeho Tesla. Nyní se postupně ale přidávají i klasické automobilky se svými novými modely upravené jako elektromobily. Příkladem může být nový Ford Mustang Mach-E GT. Pro některé lidi bylo toto spojení dosti pochybné, protože Mustang byl vždycky synonymem silných amerických automobilů.

Tento model má každopádně dva motory a náhon na všechny čtyři s tím, že kroutící moment je 859Nm. Pod kapotou je ukryto 480 amerických koní a zrychlení z nuly na sto dokáže za krásných 3,5s. Tento výkon má i svou stinnou stránku, a tou je baterie.

Z 10% se na 80% nabije rychlonabíječekou za 45 minut. Dle výrobce byl měl být dojezd zhruba 420 km. V praxi tak díky dlouhému nabíjení nemůžete počítat s tím, že byste s Fordem jeli na dovolenou. Je to spíše mohutné auto na jízdu od práce. V interiéru pak najdeme kombinaci plastu a režné látky, což působí útulně. Tento model pak dostal cenovku v přepočtu 1,4 milionu korun.

Diskuse ke článku Ford Mustang se proměnil v elektromobil. Jak se vám líbí ve verzi Mach-E GT?

Čtvrtek, 14 Říjen 2021 - 10:13 | DRK | "Po celém světě se nyní prosazuje obecný...
Čtvrtek, 14 Říjen 2021 - 06:28 | Anonym | Hnus. Typický design je tím eco feelingem totálně...
Středa, 13 Říjen 2021 - 19:39 | RedMaX | Stejne nejlepsi elektromobil je Bentley GT W12,...
Středa, 13 Říjen 2021 - 17:38 | Tarman | Jednoduše řečeno. NELÍBÍ...

Zobrazit diskusi