CDR.cz - Vybráno z IT

Google končí s Play Music, službu nahradí YouTube Music, čas máte do října

Google konečně vyřkl ortel nad Google Play Music, jehož ukončení bylo očekávané již pár měsíců. Službu postupně ukončí v následujících měsících, nahradí ji YouTube Music. Tímto Google uzavírá cestu prodávané hudby a kráčí plně vstříc jejímu streamování.

Služba bude ukončena nejprve na Novém Zélandě a v Jižní Africe již toto září, zbytek světa bude následovat o měsíc později. K dispozici však bude aplikace až do prosince, aby si uživatelé mohli přesunout svá data (playlisty, nahrávky, nákupy…) do YouTube Music. Pořizování skladeb bude zatrhnuto již koncem srpna, v říjnu pak skončí odběr služby všem předplatitelům.

Přesun uživatelských dat by měla usnadnit služba Google Takeout, která umožňuje exportovat obsah osobního účtu jako zálohu nebo k použití v jiné službě, ať už v rámci Google nebo mimo něj. Pokud byste se ovšem rozhodli pro YouTube Music, k dispozici bude (resp. už je) dedikovaný migrační nástroj, který naleznete přímo v aplikaci YouTube Music.

Zatímco Google Play Music v posledních letech stagnoval, YouTube Music přicházel postupně s vítanými novinkami, kterými sice nedominoval oproti konkurenčním službám, ale alespoň s nimi držel krok. Konkrétně je řeč o textování písniček, tvorbě společných playlistů, podpoře Android TV, hlasových asistentů, integraci s Google Maps a úpravě algoritmu pro doporučování podobných skladeb, včetně doporučení písniček hodících se pro konkrétní playlisty.

Jakou formu poslouchání písniček volíte? Využíváte některou ze služeb pro streamování hudby nebo se stále držíte empétrojek?

Diskuse ke článku Google končí s Play Music, službu nahradí YouTube Music, čas máte do října

Sobota, 8 Srpen 2020 - 22:19 | Misko Uško | a moze mi niekto vysvetlit preco sa na youtube...
Pátek, 7 Srpen 2020 - 07:40 | NTFSynergy | Samozrejme, že nie. Ide "iba" o...
Čtvrtek, 6 Srpen 2020 - 09:25 | WIFT | Vzhledem k tomu, že nepoužívám YouTube Music (...
Středa, 5 Srpen 2020 - 11:59 | xWing | Vdaka za info, uz som aj premigroval. Len otazka...

Zobrazit diskusi