CDR.cz - Vybráno z IT

Google Překladač pracuje na velkém redesignu uživatelského rozhraní

Google Translate je jednou z nejužitečnějších aplikací Google, která umožňuje bezproblémový překlad textu, dvojjazyčných konverzací, webových stránek a dalšího obsahu do desítek jazyků. A přestože aplikace zavádí stále nové funkce, jako je například přepis řeči v reálném čase, dlouho se nedočkala nějakého zásadnějšího převratu uživatelského rozhraní. To se však brzy může změnit, jelikož se zdá, že Google pracuje na velkém redesignu aplikace pro Android.

O víkendu byla vydána verze Google Překladač 6.21, která obsahuje „NewTranslateActivity“, jež po spuštění přináší do aplikace zcela nové uživatelské rozhraní. V současné době se na něm stále pracuje a je to znát, protože při přepnutí na tuto verzi spousta věcí nefunguje, včetně tlačítka fotoaparátu, tlačítka „More“, ikonky s hvězdičkou vlevo nahoře i ikonky účtu v horní části. Dává nám to však možnost nahlédnout do nového designu, na kterém nyní Google usilovně pracuje.

 zdroj

Jak můžete vidět na snímcích, nové uživatelské rozhraní klade jasný důraz na použitelnost aplikace jednou rukou, přičemž tlačítka fotoaparátu, mikrofonu a jazykového přepínače se nyní zobrazují ve spodní části pro snazší přístup. Nová nabídka také nezobrazuje uložené přepisy, offline překlady a nastavení - zdá se, že tyto možnosti byly umístěny do karty „More“ v pravém dolním rohu.

Fámy a dohady naznačují, že by tento redesign mohl být spojen s řadou Pixel 6, nadcházejícími smartphonami Google, o nichž se říká, že budou uvedeny na trh v říjnu. Activity štítek odkazuje na řetězec s názvem „app_name_p21“, kde „p21“ pravděpodobně odkazuje na telefony Pixel 2021. Nebylo by tedy nikterak překvapivé, kdyby bylo nové rozhraní exkluzivně pro telefony Pixel, nicméně zatím se nenachází v žádném stávajícím telefonu této řady. 

Diskuse ke článku Google Překladač pracuje na velkém redesignu uživatelského rozhraní

Neděle, 19 Září 2021 - 21:40 | harrym | Hlavně by se mohli konečně poučit z DEEPL. Tam se...

Zobrazit diskusi