CDR.cz - Vybráno z IT

Hearthstone zlepšuje systém odměňování hráčů [GC 2015]

Hearthstone Jousting 4
Blizzard během své konference, kterou nakonec pořádal za zavřenými dveřmi, odhalil novinky ke všem svým současným tahounům. Jedním z nich byl samozřejmě Hearthstone, který se dočká zásadních změn.

Gc 2015 Banner

Expanze pro Hearthstone, s názvem The Grand Tournament, se kvapem blíží. Ačkoliv není známo přesné datum vydání, dočkat bychom se jej měli v průběhu srpna. Do hry přinese vítané novinky.

Dosud byl Achillovou patou rankovacího systému nedostatek motivace. Po každé sezóně se váš postup zresetoval, přičemž dosažení vysoké pozice nebylo nijak zajímavě odměňováno. Hráči si také stěžovali, že během hraní a dosažení vysoké pozice ztratili chuť hrát dále, aby se nepropadli níže. To se nově v expanzi změní.

Hearthstone Jousting 1Hearthstone Jousting 2Hearthstone Jousting 3

Blizzard odhalil nový systém odměn - Highest Rank Bonus. Na konci každé sezóny získáte speciální bednu, která se bude odvíjet od nejvyššího ranku, kterého jste během této doby dosáhli. Pokud se tedy vyhoupnete na vysoký rank, ale následně se opět propadnete, odměněni budete za to nejsvětlejší období. V bedně poté naleznete převážně vzácnější karty (pochopitelně se jejich rarita bude odvíjet od vašeho úspěchu).

Pro nové hráče tak přibývá další možnost, jak dohnat resty ve sbírce. Doposud bylo možné pouze plnit denní úkoly a hrát arény, které ovšem pro mnoho hráčů představují problémy.

Odhalených karet, které se v expanzi objeví, stále přibývá. Nejzajímavějšími kousky v nadcházející expanzi budou karty s novou mechanikou - některé karty budou po příchodu do hry simulovat „vybiku“ mezi dvěma náhodně vytaženými kartami (jedna pro každého hráče). Pokud vaše karta přebije cenou druhou, získá vyvolaný minion bonus. Dobře využitelné by mohly být zejména v late-game balíčcích, případně jako aggro-counter. 

Tato mechanika bude ve hře zahrnuta v rámci Battlecry efektu, Blizzard ji nicméně tematicky nazval jako Jousting – rytířská klání. V praxi se na ni můžete podívat ve videu výše. 

Zpravodajství Gamescom ve spolupráci se společností Playman

Playman - Playclub

Děkujeme za partnerství hernímu VIP obchodu Playclub.

Diskuse ke článku Hearthstone zlepšuje systém odměňování hráčů [GC 2015]

Žádné komentáře.