CDR.cz - Vybráno z IT

Jste závislí na telefonu? Ověřte si to v mobilní aplikaci

Aplikace Usage Monitor monitoruje vaše veškeré aktivity, které provádíte s mobilním telefonem. Pozorujete-li na sobě příznaky závislosti na mobilním telefonu, možná vás statistika usvědčí.

Smartphony patří v dnešní době určitě k nejvíce navykovým kusům technologie, která kdy byla vytvořena. Tato závislost postihuje populace napříč generacemi, obzvláště v kombinaci se sociálními sítěmi a nekonečným scrollováním. Řeč je v tomto případě nejen o Facebooku, Twitteru, WhatsAppu a YouTube, ale i nespočtu her a dalších aplikací. 

Pozorujete-li na sobě, že rádi procházíte těmito sítěmi a pravděpodobně sledujete displej svého telefonu více, než je zdrávo, možná byste měli zájem o statistiku, která vám tato čísla sdělí v černém na bílém. Usage Monitor je aplikace měřící dobu, kterou aplikacím najčastěji věnujeme.

Usage Monitor byl vytvořen vývojářem z XDA s nickem Bartito. Tato praktická aplikace udržuje přehled o událostech, o jejichž záznam má uživatel zájem. Může tak sledovat intervaly, ve kterých otevírá konkrétní aplikace, časy jejich zapnutí/vypnutí a tedy celkově čas v nich strávený.

Máte podezření, že nevydržíte jedinou hodinu bez zkontrolování notifikací? Zaznamenávat lze i momenty, kdy a jak často rozsvicíte displej nebo odemykáte telefon. V neposlední řadě lze sledovat i konkrétní časy, kdy se během nabíjení mění stav baterie. 

Tuto aplikace lze stáhnout v Google Play, ale zatím pouze ve fázi beta.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Jste závislí na telefonu? Ověřte si to v mobilní aplikaci

Žádné komentáře.