CDR.cz - Vybráno z IT

Když se Portal zkříží s Halo: Koukněte na první záběry z hraní Wormhole Wars

Nad některými herními koncepty zůstává rozum stát. Ne však proto, že by byly zcela zvrácené, ba naopak. Je až k udivení, že na sebe nechaly tak dlouho čekat. Wormhole Worms je zářný příklad.

Smíchání hlavní mechaniky Portal s tradičním formátem FPS je rozhodně vzrušují, proto vzbuzuje nově oznámený Wormhole Wars jednu důležitou otázku: Jak je možné, že s něčím takovým nepřišel nikdo dřív?

Pohled z první osoby a propojování dvou míst už pokryl samotný Portal, stačilo tedy jen přidat zbraně, o což se ovšem postaral už Garry's Mod. A přece trvalo jedenáct let než se nápad přetvořil v hru. Co vám to říká o stagnaci FPS žánru?  Wormhole Wars je tedy tímto zhmotněným nápadem, nacházejícím se aktuálně v Alpha testovací fázi. K pochopení konceptu hry bohatě stačí nadpis článku. 

Z hlediska FPS připomíná titul Halo, nosíte zbraně, střílíte, rychle se pohybujete, abyste rychle neumřeli, a když už umřete, rychle se vrátíte do hry. Nejedná se tedy o logický puzzle ve stylu Portalu, protože koncept zamiř-vystřel-opakuj vyžaduje přesně tři šedé buňky mozkové. Můžete ovšem kdykoliv, kdekoliv na mapě vytvořit portál a přesouvat se skoky mezi oběma místy. V žáru akce si už taková znalost mapy a bleskurychlé reakci ukrojí těch šedých buněk daleko více. 

Sledovat hru prozatím lze jen na oficiálních stránkách, kde se můžete přihlásit i do alpha testování a doufat, že budete vybráni. Plné verze se nejspíše dočkáme až příští rok v únoru.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Když se Portal zkříží s Halo: Koukněte na první záběry z hraní Wormhole Wars

Pondělí, 9 Duben 2018 - 19:14 | DDR0 | Náhodou, půjde o rychlost a správné rozhodování,...
Pondělí, 9 Duben 2018 - 14:32 | randomofamber | Aha, takže se hra ztížila a vyžaduje více jak...

Zobrazit diskusi