CDR.cz - Vybráno z IT

Koncept Nissan LEAF NISMO je předzvěstí vzniku nové větve hot-hatchů

Není tomu dlouho, co byl představen nový Nissan Leaf. Nyní se tato japonská automobilka pochlubila sportovní variantou téhož vozu.

Nejnovější koncept z kuchyně Nissanu bude představen na 45. Tokyo Motor Show někdy koncem tohoto měsíce. Nicméně už nyní Japonci uvolnili sadu fotografií a nutno podotknout, že závodní verze Leafu vypadá po čertech dobře. Koneckonců, psuďte sami.

Oproti standardnímu modelu má mít NISMO lepší aerodynamiku, takže body kit není na autě jen tak. Zvláště výrazný je zadní difuzor. Jako obvykle bude vylepšena dynamika, samozřejmostí je tvrdší odpružení, ale přesný výkon není znám.

Upraven bude i interiér, který bude obsahovat červeně zbarvené prvky evokující zaměření vozidla. Samozřejmostí jsou i technologie klasického Leafu, mezi které patří autopilot „ProPILOT“ nebo například e-Pedal, kdy ovládáte vůz jen plynem a zbytek obstará elektronika.

Nutno podotknout, že jednu věc ale NISMO Leaf mít nebude, ačkoliv věřím, že bude dobrý. Bude mu chybět ten macatý zvuk pořádných hot-hatchů.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Koncept Nissan LEAF NISMO je předzvěstí vzniku nové větve hot-hatchů

Žádné komentáře.