CDR.cz - Vybráno z IT

Kultovní DOOM se nejspíše dočká filmového zpracování. Zase...

Série DOOM patří v herním světě v naprosto kultovní počiny. Poslední díl se vrátil ke kořenům a trefil se do černého. Díky tomu, o jak známou značka jde, jsme se dočkali v roce 2005 filmového zpracování a nyní by se mělo pracovat na snímku novém.

Původní snímek se snažil svézt na poměrně velmi propíraném vydání DOOM 3, který sázel na hororovou atmosféru. Film se snažil být něčím podobným, bohužel kvalitou se o žádný zázkrak nejednalo. Chyběly zásadní milníky jako fakt, že přestože se jedná o pekelné stvůry, monstra vypadala divně a nejzajímavější moment přišel až na konci filmu, kterému kralovala pasáž točená z pohledu první osoby.

Nic nezachránilo ani to, že si ve filmu zahrálo několik dnes již známých a kvalitních herců, jako Dwayne "The Rock" Johnson, Karl Urban nebo Rosamunde Pike. Promarněnou šanci, jakou mohl filmový DOOM vyždímat, se shledal s chladným přijetím a jednalo se tedy o potvrzení, že podle her moc kvalitní snímky nevznikají.

Dle twitteru Niny Bergmanové se studio Universal Pictures rozhodlo o natočení nového DOOMa. Pokud vám jméno nic neříká, nezoufejte, jedná se o dánskou zpěvačku a herečku, která na svém kontě nemá žádný zásadnější zářez. Což fanoušky asi uplně nenadchne.

Na klidu nepřidá ani informace, že by se snímek neměl vůbec objevit v kinech, ale půjde o vydání rovnou na DVD/Blu-ray. Společnost NBC/Universal potvrzdila, že na filmu by mělo pracovat studio Universal 1440 Entertainment. Můžeme tedy jen doufat, že se se film podaří a nebude se jednat o další průšvih. 

Zdroje: 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kultovní DOOM se nejspíše dočká filmového zpracování. Zase...

Pátek, 4 Květen 2018 - 13:30 | Ashoka | Ten film z 2005 nebyl nic moc, ale pár momentů to...
Pátek, 4 Květen 2018 - 13:15 | Ashoka | Jakých knížek? Tady se zas perlí dneska. Jediný...
Úterý, 1 Květen 2018 - 00:56 | Gaunter | Viacej ako film čakáme na pokračovanie hry DOOM2...
Sobota, 28 Duben 2018 - 13:30 | DDR0 | kdyby to udělali podle knížek mohlo by jít o...
Pátek, 27 Duben 2018 - 21:57 | Jan Ringoš | Já bych to dal Uwe Bollovi.

Zobrazit diskusi