CDR.cz - Vybráno z IT

Lamborghini končí s výrobou modelů s čistě spalovacím motorem

Celosvětově známá automobilka, která se specializuje na výrobu rychlých supersportů. Až doposud vždy nabízela i modely se spalovacími motory. Od příštího roku však podle vyjádření hlavního šéfa nebude v nabídce mít ani jediný model s čistě spalovacím motorem.

Zdroj

Lamborghini je slavná italská automobilka, kterou založil v roce 1963 Ferruccio Lamborghini. Od samého začátku se specializovala na sportovní speciály, které se vyznačovaly aerodynamickostí a elegancí. Zároveň vždy nabízela modely poháněné klasickými spalovacími motory.

Tak tomu bylo celou historii až doposud. Lamborghini totiž oznámilo letošní rok za poslední, kdy nabízejí své modely poháněné pouze spalovacím motorem. Od příštího roku budou všechny modely této slavné automobilky mít hybridní pohon, plug-in hybrid nevyjímaje.

Podle vyjádření ředitele automobilky bude na pořadí i čistě elektrický model, který by měl být s největší pravděpodobností čtyřdveřový. Ironií osudu je, že to byla právě tento italský výrobce automobilů,který tvrdil, že pro jeho extrémně výkonné automobily není elektrický pohon na baterie vhodný.

Zdroj

To stejné v podstatě tvrdil i technický ředitel, Maurizius Reggiani, který pak uvedl, že elektrické baterie se nepříliš slučují s náročnými parametry jejich modelů. Na změně názorů se možná podílela aktuální situace na trhu s automobily, se kterou zamával automobil Rimac či Roadster od Tesly.

Poslední pohnutkou k této změně pak bylo překonání několika rekordů v kategorii elektrických modelů automobilky Volkswagen, která je mateřskou společností Lamborghini. Jak je vidět, vlně elektrifikace neujde zřejmě žádná automobilka.

Diskuse ke článku Lamborghini končí s výrobou modelů s čistě spalovacím motorem

Žádné komentáře.