CDR.cz - Vybráno z IT

Modeři zprovoznili splitscreen režim v PC verzi Star Wars: Battlefront II

Split-screen pro Star Wars: Battlefront II – PlayStation 4 jej má, Xbox One také, jediné PC zůstalo pozadu. Tak tomu bylo alespoň doposud, než si jej modeři přidali sami.

Nad některými rozhodnutími zůstává hlava stát: například proč PC verze Star Wars: Battlefront II nemá na rozdíl od svých konzolových partnerů split-screen? Třebaže je tato funkce čím dál častěji spojovaná právě s konzolovým hraním, zdá se zvláštní, proč tuto možnost úmyslně jedné ze skupin zapřít. Ale znáte moderskou komunitu, co platilo včera, dnes už neplatí, a co platí dnes, je v budoucnu nejisté.

Dvojice moderů tedy situaci napravila a splitscreen si do PC verze přidala na vlastní bedra. Benjsi a Cadel přelstili PC verzi hry, aby se považovala za konzolovou verzi, čímž dosáhli toho, že v pauzovacím menu se objeví možnost "Enter Split-Screen", která umožní hrát spolu s kamarádem na jediné obrazovce, namísto vzdáleného hraní. 

Modifikace je funkční pouze v rámci offline hraní, připojením k online zápasu shodíte celou aplikaci. I přesto je nutné upozornit, že instalací modifikace pravděpodobně porušíte smluvní podmínky a riskujete zabanování svého účtu. 

Je zatím otázkou, jak se EA k modu postaví: zda jej uvidí jako ztracený prodej kopie pro kamaráda, se kterým chcete hrát, či naopak usoudí, že jde o marketing zdarma. Nebylo by to poprvé, kdy Electronic Arts zatrhlo komunitní projekt. Nicméně než se tak stane, využijte možnost modifikaci stáhnout zde. K instalaci je také zapotřebí nástroj Frosty Mod Manager. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Modeři zprovoznili splitscreen režim v PC verzi Star Wars: Battlefront II

Žádné komentáře.