CDR.cz - Vybráno z IT

Nová funkce Heads Up vás upozorní, že při používání telefonu chodíte

Každý z nás viděl nějaké zábavné video, ve kterém někdo kráčí po ulici se sklopenou hlavou k telefonu a narazí přímo do pouličního sloupu. Někteří to možná sami zažili. Google se rozhodl, že chce těmto situacím předcházet, a představil tak novou funkci zvanou „Heads Up“, která nyní přichází do aplikace Digital Wellbeing pro Android.

Heads Up se nejprve objevoval na telefonech Pixel, jelikož společnost Google často používá vlastní zařízení jako testovací platformu před rozšířením na ostatní telefony Android. XDA vývojáři si však všimli, že je funkce už i na jiných telefonech, včetně ASUS Zenfone 8, OnePlus Nord N200 nebo Realme X7 Max. A pokud aplikaci Heads Up stále nevidíte, ale chtěli byste si ji vyzkoušet, můžete se připojit k veřejnému beta programu.

Zdroj

Jestliže váš telefon novou funkci podporuje, přejděte do Nastavení a najděte políčko „Digital Wellbeing & Rodičovská kontrola“; zde byste měli Heads Up najít.

Pro využívání této služby bude zapotřebí oprávnění k prohlížení vaší fyzické aktivity, aby mohla identifikovat, kdy se pohybujete. Volitelně můžete také aplikaci povolit neustálé sledování vaší polohy - díky tomu aplikace zjistí, kdy jste uvnitř a kdy venku, aby vám dávala upozornění pouze pokud jste právě mimo domov.

Jakmile bude služba Heads Up povolená, obdržíte upozornění, že používáte telefon za chůze. Jak užitečné... Jaké další podobně užitečné funkce, které zaručeně (ne)potřebujeme, vás napadají? Podělte se s nápady v komentářích. 

Diskuse ke článku Nová funkce Heads Up vás upozorní, že při používání telefonu chodíte

Čtvrtek, 22 Červenec 2021 - 18:02 | Arctia | "Prosím, on se vám to stydí říct."

Zobrazit diskusi