CDR.cz - Vybráno z IT

Obrázkový generátor s umělou inteligencí DALL-E 2 je již volně dostupný a zdarma

Obrázkových generátorů dnes již nalezneme na internetu nespočet. Jen o málokterém se však tolik mluví, jako o nástroji DALL-E 2 od společnosti Open AI. Ten donedávna byl uzavřený jen úzkému okruhu uživatelů a každý nový zájemce si musel vystát frontu. Nyní se do něj může už zaregistrovat každý a hrát si s umělou inteligencí do pár minut.

Zdroj: Shutterstock

V poslední době se svět umění poměrně upnul k tzv. obrázkovým generátorům s umělou inteligencí, které jsou na tak vysoké úrovni, že dokonce jeden výtvor umělé inteligence získal ocenění na umělecké soutěži. Jeden z nejpoužívanějších obrázkových generátorů je pak DALL E 2, který je nově navíc zpřístupněn zájemcům zadarmo.

Doposud byl sice nástroj DALL E 2 dostupný, ale pro jeho použití bylo zapotřebí vyčkat dlouhou frontu, takže se na vás dostalo až třeba za několik měsíců. V současnosti se jen registrujete a můžete obratem začít službu používat. Společnost OpenAI, která za celým projektem stojí, uvedla, že prozatím registruje více než milion a půl uživatelů a denně přicházejí další.

Zdroj: Shutterstock

V praxi to celé funguje na principu rozptylu, kde zadáte formou textu, co byste chtěli vygenerovat a umělá inteligence vygeneruje jednotlivé obrazové body a postupně je upřesňuje. Technologie však neumí jen generovat nové snímky, ale také umí dokreslit již hotová díla. Velice jednoduše tak vygenerujete obrázek z větší dálky či jiné alternativy k obrázku.

Jediným omezením, které čeká na uživatele, je omezený počet zadání za měsíc. Množství zadání je však samozřejmě možné si také dokoupit. Za zmínku také stojí, že DALL E 2 vám podle svých pravidel nezobrazí násilný obsah ani nahotu. Záplava obrázkových děl ale může zase ohrozit fotobanky, které si většinou za tento obsah účtují nemalé peníze. I proto některé, jako je Getty Images, zakázaly nahrávání děl vytvořených umělou inteligencí.

Diskuse ke článku Obrázkový generátor s umělou inteligencí DALL-E 2 je již volně dostupný a zdarma

Úterý, 4 Říjen 2022 - 15:11 | to-toto | Ted uz mozna jo, autor se z meho prispevku chytil...
Úterý, 4 Říjen 2022 - 13:27 | maruširi | To se ti opravdu jenom zdá. Stačí kliknout na ten...
Neděle, 2 Říjen 2022 - 20:20 | LipcaCZ | Takže jinak je to takový "zdarma s FUPem...
Neděle, 2 Říjen 2022 - 02:43 | to-toto | Zda se mi to nebo v celem clanku neni ani jeden...

Zobrazit diskusi