CDR.cz - Vybráno z IT

Opera chce integrovat do svého vyhledávače ChatGPT, ale musí si počkat

Poté, co Google a Microsoft oznámili, že do svých prohlížečů integrují nástroje umělé inteligence typu ChatGPT, přišla s podobnou zprávou i Opera. Ta však žádný svůj nástroj nemá a vyčkává, až ho někdo zpřístupní.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Nedávno jsme vás informovali o tom, že společnost Microsoft chce integrovat přímo do svého vyhledávače chatbota ChatGPT založeného na umělé inteligenci. Stejně tak připravuje i společnost Google integraci vlastní verze chatbota do svého vyhledávače.

Na to samozřejmě reagovaly i další vyhledávače, konkrétně Opera, která se rozhodla také vsadit další vývoj na umělou inteligenci. Tento týden přišlo vedení Opery s tím, že i tento prohlížeč bude mít integrovaný nástroj na bázi umělé inteligence podobný ChatGPT nebo Google Bard, a to jak pro desktopové, tak pro mobilní verze svého prohlížeče.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Vývojáři Opery však nemají připravený vlastní nástroj, ale spíše čekají, že Google nebo OpenAI zveřejní ty své jako open-source, popřípadě umožní jejich integraci do systémů třetích stran pomocí API. Viceprezident pro marketing a komunikaci Opery, Jan Standel, přislíbil, že vývojáři pracují na řadě dalších funkcích poháněných umělou inteligencí, které mají rozšířit a zpříjemnit zážitek z Opery.

Většinou se ale jedná o přísliby bez konkrétní podoby. V tuto chvíli byl oficiálně představen pouze nástroj zvaný Shorten (Zkrátit), který je integrovaný do adresního řádku. Po kliknutí na toto tlačítko by se měl rozvinout boční panel, kde se zobrazí díky umělé inteligenci zkrácený výtah z obsahu dané stránky.

Tagy: 
Zdroje: 

Engadget.com

Diskuse ke článku Opera chce integrovat do svého vyhledávače ChatGPT, ale musí si počkat

Úterý, 14 Únor 2023 - 19:28 | Arctia | No pozdrav z vanoc...

Zobrazit diskusi