CDR.cz - Vybráno z IT

Pokémon Unite bude kapesním League of Legends s Pokémony pro telefony a Switch

Když bychom si měli tipnout, kdo se další vydá ve šlépějích Doty nebo League of Legends, určitě by nás nenapadla zrovna tahle odpověď – se svou vlastní MOBA hrou tentokráte přichází Pokémoni. A jak už to tenhle žánr už mívá ve zvyku, bude také zdarma.

Překvapivou novinkou nás obšťastní TiMi Studios, kteří mají na svědomí zejména mobilní MMO jako jsou třeba Call of Duty: Mobile (výherce nejlepší mobilní hry na The Game Awards za minulý rok) nebo Arena of Valor. Přestože jsou v jejich repertoáru hlavně mobilní hry, začínali svou tvorbu na počítačových a druhá ze zmiňovaných her se podívala i na Nintendo Switch.

Jejich mateřskou společností není nikdo jiný, než gigantický Tencent, půjde tak již o druhou MOBA hru plně v jejich vlastnictví (po League of Legends od jimi odkoupených Riot Games). Spolupracovat na této hře ale bude samozřejmě i japonská The Pokémon Company, bez nichž by tohle dílo nemohlo vznikout.

Že si ale fanoušci představovali od velkolepého oznámení trochu něco jiného bylo jasné hned záhy – a není se čemu divit. Předchozí Pokémon Presents nastavily laťku hodně vysoko a sebelepší MOBA nemůže uspokojit hráče dychtící po dalším příběhovém pokračování nebo očekávaném Sinnoh remaku.

Z toho důvodu jsou reakce na odhalený trailer vesměs záporné, avšak o tom jak bude hra ve výsledku úspěšná, to rozhodně nesvědčí. Koneckonců před týdnem oznámená aplikace na čištění zubů s Pokémony nám jasně ukázala, že se nám The Pokémon Company pokusí vměstnat svá licencovaná monstra i do všedních dnů.

Datum vydání je prozatím neznámé, ale už víme, že si Pokémon Unite budeme moci zahrát na zařízeních Android, iOS i Nintendo Switch s možností crossplaye mezi platformami. Půjde o klasickou realtimovou strategii, kde se proti sobě postaví pětičlenné týmy, zde sestavené z Pokémonů s různými ikonickými schopnostmi. Součástí bude i plnění objektivů specifických pro danou mapu a zvyšování úrovní v průběhu hry.

Tagy: 

Diskuse ke článku Pokémon Unite bude kapesním League of Legends s Pokémony pro telefony a Switch

Pátek, 26 Červen 2020 - 08:42 | Gaunter | Ten nadpis je celkom odvážny. Uvidíme či táto hra...

Zobrazit diskusi