CDR.cz - Vybráno z IT

Policie a FBI dopadly hackera, který zveřejnil videa z GTA 6. Bylo mu teprve 17

Jednou z nejočekávanějších her v blízkém období je GTA 6 z herního studia Rockstar Games. Toto pokračování na sebe upoutalo pozornost minulý týden, kdy neznámý hacker zveřejnil 90 videí z nedokončené hry a hrozil zveřejněním dalších. Londýnská policie však uveřejnila zprávu, že zatkla hackera, který by za útokem na Rockstar Games mohl stát.

Zdroj: Shutterstock

Hackerský útok, při kterém uniklo 90 videí z připravovaného Grand Theft Auto 6, má své pokračování. Před pár dny zadržela londýnská policie v hrabství Osxfordshire teprve 17letého chlapce, který měl údajně za útokem stát. Podle dostupných informací má být hacker členem známé hackerské skupiny Lapsus$, která má na svědomí i další kybernetické zločiny. nformace o tom, že by právě tento mladý hacker měl být spojen s útokem na vývojové studio Rockstar Games, potvrdil novinář Matthew Keys. 

Zdroj: Shutterstock

Podle Keyse má celá skupina komunikovat přes Telegram či podobnou šifrovanou komunikační platformu. Jako příklad můžeme jmenovat útoky na servery Microsoftu, Uberu, Nvidie a Ubisoftu. Keyes dále uvedl, že zatčení provedla londýnská policie ve spolupráci s FBI, která celý případ ještě neuzavřela.

Z toho se dá předpokládat, že plánuje zatčení i dalších podezřelých osob. Národní úřad pro kybernetickou kriminalitu (NCA) však nepotvrdil, zda je jeden z důvodů zatčení i útok na Rockstar Games a na zcizení materiálů týkajících se GTA 6. Není tak ani jasné, zda se naplní výhružka a na internet uniknou další videa a materiály z této hry.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Policie a FBI dopadly hackera, který zveřejnil videa z GTA 6. Bylo mu teprve 17

Žádné komentáře.