CDR.cz - Vybráno z IT

Prohlížeč Opera nyní podporuje vyhledávání webových stránek pomocí emotikonů

Společnost Opera v pondělí uvedla, že hodlá přinést internetu novou úroveň kreativity, a umožní tak zadávání webových adres pomocí emoji. Integrace je součástí partnerství se společností Yat, jenž prodává URL adresy založené právě na smajlících.
„Už je tomu téměř třicet let, co byl celosvětový web spuštěn pro celou veřejnost, a v oblasti webových odkazů se od té doby mnoho inovací neudálo: lidé do URL adres stále zahrnují koncovky jako .com a podobně,“ uvedl v tiskové zprávě Jorgen Arnesen, výkonný viceprezident pro mobilní zařízení v Opeře.
 
Stránky Yat jsou přitom jedinečné domény generované po zakoupení určitého řetězce emotikonů (který se sám nazývá Yat). Vlastník Yatu si také může vytvořit NFT svého řetězce emoji a společnost do budoucna plánuje, že nakonec uživatelům také umožní připojit své Yaty k elektronickým platbám. 
 
Dle informací od společnosti jsou mezi prvními uživateli Yat hudebníci - například Yat stránka zpěvačky Kesha má adresu následujících emotikonů: duha, raketa a mimozemšťan, které jsou doplněny předponou y.at, jenž umožňuje přesměrování na její webovou stránku Kesha’s World.
 
Díky integraci Opery uživatelé nebudou muset část adresy „y.at“ zadávat, jako tomu bude v jiných prohlížečích - takže abyste se dostali na Yat stránku Kesha v prohlížeči Opera, stačí vám do vyhledávacího pole zadat pouze tři emotikony.

 

zdroj

Diskuse ke článku Prohlížeč Opera nyní podporuje vyhledávání webových stránek pomocí emotikonů

Neděle, 20 Únor 2022 - 16:23 | Derryk | Chudáci budoucí archeologové. :)
Neděle, 20 Únor 2022 - 07:21 | tomasxxxx | Blbost ktoru aj tak nikto nikdy nepouzije.
Neděle, 20 Únor 2022 - 01:07 | Vojtech Nekvapil | Peklo zamrzlo. Hieroglyfy jsou zpět.

Zobrazit diskusi