CDR.cz - Vybráno z IT

Prozkoumejte vesmír sami: Simulátor Kerbal Space Program se vrací s druhým dílem

Během první konference Opening Night Live se na letošním Gamescomu ukázalo i nezávislé studio Star Theory Games a v krátkém cinematickém traileru oznámili příchod druhého dílu oblíbeného vesmírného simulátoru Kerbal Space Program.

Nejvíce na této zprávě překvapila fanoušky právě změna vývojáře, první díl má totiž na triku mexické studio Squad a práce na druhém díle po nich převzalo desetileté americké indie studio Star Theory Games, dříve fungující pod jménem Uber Entertainment. Původní vývojáři spolu s Private Division (vydavatel prvního dílu) však vývoj hry stále sledují a podporují.

 V traileru se příliš konkrétních záběrů ze hry nedočkáme, ale podle slov vývojářů se tentokrát s pomocí nových kosmických plavidel budeme schopni podívat i za hranice kerbalského solárního systému, ale také tvořit nová plavidla i z oběžné dráhy, nebo dokonce budovat komplexní kolonie třeba na měsíci. Ty budou nedílnou součástí druhého dílu, jelikož představují spoustu nových výzev v rámci snahy o pochopení fyzikálních pravidel při různé gravitaci.

Kromě rapidně vylepšené grafiky se můžeme těšit i na propracovanější design různých terénů, což by mělo ještě trochu okořenit prozkoumávání nových planet. Tvůrci také slibují hlubší podporu módů, aby si hráči byli schopni přetvořit hru dle svých vlastních představ, a zdokonalený tutoriál, který by měl zachovat pověstnou obtížnost KSP, ale zároveň pomoci při seznamování se s klíčovými herními mechanikami.

Nebude chybět ani vytoužený multiplayer, v jaké podobě se ho však dočkáme zatím vývojáři tají. Přesné datum vydání ještě sice také není známo, s jistotou lze však již říci, že hra vyjde v příštím roce a zahrát si ji budou moci vlastníci PC, PlayStationu 4 i Xbox One. Hráli jste první díl? Probudil ve vás zájem či lásku fyziku, jako tomu bylo u řady fanoušků? 

Diskuse ke článku Prozkoumejte vesmír sami: Simulátor Kerbal Space Program se vrací s druhým dílem

Čtvrtek, 22 Srpen 2019 - 00:23 | Nalim | Resenim je silikon. Ten vyresi problem s...
Středa, 21 Srpen 2019 - 20:58 | Nafrei | Ale to může být sakra těžký úkol!
Středa, 21 Srpen 2019 - 17:40 | Czech Human | Obávám se že nejtěžší úkol v rámci výzkumu patrně...

Zobrazit diskusi