CDR.cz - Vybráno z IT

Red Bull přišel s novou formulí určenou na silnice

Red Bull již poměrně dlouhou dobu provozuje stáj Formule 1 a možná ho mrzelo, že se tak krásná a rychlá auta neprohánějí také na silnicích. Nyní však přijde se svým prvním autem RB17, které bude v podstatě upravená formule.

Zdroj

Většina lidí zná Red Bull jako výrobce energetických nápojů a limonád, již menší procento lidí však ví, že právě tento výrobce již několik let provozuje i velice úspěšný tým v závodech Formule 1. Nyní se dokonce chystá postavit své historicky první auto. V praxi ale nepůjde o žádné běžné SUV, ale spíše o formuli dostupnou pro širokou veřejnost.

Nemusíme pak ani dodávat, že cena za tuto upravenou formuli bude astronomická a bude šplhat ke 150 milionům korun. Pracovní označení tohoto modelu je RB17 a očekává se, že by měl překonat všechny supersporty. Zajímavostí je, že by měl pokořit i známý Aston Martin Valkyrie, který Red Bull také pomáhal vyvíjet.

Zdroj

Pohon tohoto supersportu obstará vidlicový osmiválec, který bude říznutý hybridem. Tím se RB17 dostane na kombinovaný výkon 1 100 koňů. Red Bull se však snažil vsadit hlavně na dynamiku v kombinaci s maximálním odlehčením materiálů a jednotlivých komponentů. Zkrátka by se mělo jednat opravdu o formuli, což Red Bull dosvědčil i názvem, protože RB17 zapadá mezi jeho monoposty RB16b z loňska a RB18 z letošního roku.

RB17 by se měl vyvíjet v zařízení Red Bull Advanced Technologies, které se nachází v Milton Keynes ve Velké Británii, a je to v těsném sousedství se sídlem závodního týmu Formule 1. Odhaduje se, že výroba RB17 vygeneruje až 100 nových pracovních míst. Na první prototyp si však musíme ještě chvilku počkat

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Red Bull přišel s novou formulí určenou na silnice

Pátek, 29 Červenec 2022 - 22:22 | msoky | Ale točia to na hranu az tak ako normalny...
Čtvrtek, 30 Červen 2022 - 00:45 | Blood | "Pohon tohoto supersportu obstará vidlicový...
Středa, 29 Červen 2022 - 13:44 | Peca | Nemají náhodou formule velmi nízkou životnost...

Zobrazit diskusi