CDR.cz - Vybráno z IT

Red Dead Redemption 2 ukazuje první záběry přímo ze hry

Red Dead Redemption 2 patří bezesporu k jedním z nejočekávanějších titulů letošního roku. Přestože se ho máme dočkat již koncem října, zatím jsme se nedočkali žádné pořádné ukázky z hraní. To se teď mění a my se můžeme pokochat samotnou hrou.

Video je dlouhé 6 minut a je rozdělené do několika částí. Již z prvních záběrů je vidět, že hra vypadá naprosto fantasticky, byť hodnotit grafiku v dnešní době už je většinou zbytečné, jelikož v poslední době stojí hry většinou graficky na vrcholu a předhání se jen v detailech. 

Čekat nás má velký otevřený svět, který bude čítat jak pláně, lesy, tak bažiny, pouště a zasněžené oblasti. Stejně tak bychom se měli dočkat osídlení v podobě malých vesnic i větších měst, která jsou plná života. Mnohem větší zajímavostí však je, že gang, jehož je hráč součástí bude migrovat.

Van der Lindeho gang se totiž nebude neustále združovat na jednom místě, ale bude postupně cestovat. Vždy po přesunu se vystaví kemp, kde se jednotliví členové stravují, spí, hrají karty a jiné hry, nebo si jen povídají a sdílí historky. Hráč má možnost základně pomáhat doplňovat zásoby a tím udržovat morálku v pořádku.

Sdílení času s kumpány má za následek i to, že členové gangu se podělí například o nějakou informaci, a hrdina tak má k dispozici nové mise a úkoly. Mimo kemp je svět velmi živý. Hráč má možnost interagovat s kolemjdoucími, špičkovat se s drsňáky před hospodou, uklidnit naštvaného šerifa nebo zastrašit svědka, aby mlčel.

Změn se proti prvnímu dílu dočkaly i střelné zbraně. Každá má mít specifické vlastnosti, realistické nabíjení i zpětný ráz. Střelba by tak měla působit více skutečně a zároveň zábavně. A aby toho nebylo málo, dokonce i koně prošli úpravou. Ne jen, že různí koně se hodí na různé činnosti, ale sám Arthur si se svým koněm vytváří pouto, což se projevuje jeho nebojácností, lepší ovladatelností apod.

Jednalo se však o první video ze série, v dalších bychom se měli dočkat představení misí, aktivit, nepřátelských gangů, přepadových akcí a mnoho dalšího. Přesto to však vypadá, že se RockStar opět trefil do černého a Red Dead Redemption 2 bude jedním z vrcholů letošního roku, a Grand Theft Auto V se dočká silné konkurence, byť z domácí stáje. Těšte se na 26. října 2018 kdy hra vychází pro konzole Xbox One a Playstation 4. Vydání pro PC platformu stále nebylo potvrzeno, ale s jistotou lze říci, že letos se jej už nedočkáme. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Red Dead Redemption 2 ukazuje první záběry přímo ze hry

Žádné komentáře.