CDR.cz - Vybráno z IT

Rozšířená realita z mobilu? Brýle od Epsonu k němu připojíte přes USB-C

Po neúspěchu Google Glass a HoloLens přichází Epson s novým možným směrem, kterým se může tato technologie ubírat. Jedná se o brýle, které je možné propojit s mobilem a využít je jako druhý displej.

Společnost Epson právě poukázala na možný směr vývoje rozšířené reality v podobě USB-C brýlí. I když tyto brýle nejsou z pohledu designu nic, co by se dalo otisknout na titulní straně Vogue, nabízejí brýle možnost propojení pomocí USB-C přímo s telefonem, a navodit tak dojem, jako byste měli před očima velký monitor. 

Zdá se, že nové brýle Epson Moverio BT-30C jsou jen prvním modelem z řady. K tomu významně přispěl Qualcomm díky nové podpoře USB-C VR a AR headsetů na všech smartphonech s procesorem Snapdragon. Tyto brýle lze však jen těžko zařadit do rozšířené či virtuální reality, nýbrž smíšené reality, jelikož jde v praxi jen o externí displej. 

Při prvním testování webem CNet jako první upoutal testujícího displej, který proudí do očí a je až překvapivě jasný. Podle poznatků by brýle šly využít i na sledování filmů, ovládání nějaké aplikace či sledování dronu na dálku. Výhodou Epson Moverio BT-30C je i možnost připojení k standardnímu PC s operačním systémem Windows.

Vzhledem k úzkým obroučkám je, jako rušivý element, vidět okolní svět. K brýlím však lze přidělat i speciální klips, který veškerý okolní svět zatmaví, a displej tak vynikne jasněji. Brýle disponují rozlišením 1280 x 720, což je už v dnešní době značný podprůměr, ale v rámci účelu je dostačující. 

V tuto chvíli nikdo neví jestli se brýle objeví i na našem trhu, ale jejich odhadovaná cena převyšuje 11 tisíc korun. Žádný z odborníků si zatím netroufá předvídat, zda se jedná o nový směr či další z řady projektů, které skončily bez větší odezvy.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Rozšířená realita z mobilu? Brýle od Epsonu k němu připojíte přes USB-C

Středa, 15 Květen 2019 - 10:34 | totojane | skončí to jako všechno co je předražené ! na...
Úterý, 14 Květen 2019 - 11:35 | DRK | "Žádný z odborníků si zatím netroufá...

Zobrazit diskusi