CDR.cz - Vybráno z IT

Série Commandos ožije pod taktovkou Kalypso, vyloučené nejsou ani remastery

Mysleli jste, že o sérii Commandos už neuslyšíte? Chyba. Vydavatel Kalypso nedávno odkoupil práva ke hře a zřejmě má se sérií velké plány.

S posledním přídavkem v roce 2006 by si člověk mohl myslet, že série Commandos je jednou provždy pryč. Dvanáct let koneckonců není málo. To by si ale nepřečetl dnešní zprávu, která by mu řekla, že značku odkoupil od Pyros Studio (původních majitelů) vydavatel Kalypso a plánuje ji znovu překlopit do světel reflektorů – ve vší parádě.

Kalypso hned zkraje potvrdilo, že nový titul je „na obzoru“ a k tomu dodalo, že navíc plánuje „extenzivní aktualizici již existujících titulů“, z čehož lze snadno číst možný remaster. Obzor je však daleko a než z něj zpoza něj cokoliv vyjde, chvíli to potrvá. Třebaže Kalypso nepostrádá ambice, chybí mu vývojář, jež by se značky ujal. Momentálně teprve promlouvá k možným zájemcům.

Vydavatel spolu s Commandos přikoupil i značky dvou RTS Imperial Glory Praetorians, ovšem vzhledem k tomu, že je zmiňuje pouze okrajově, jsou pokračování nepravděpodobná. Na druhou stranu se podle vlastních slov vydavatele „nezastaví před ničím, aby oživili a rozvinuli tyto oblíbené klasiky pro fanoušky po celém světě.“ Čas ukáže.

Isometrický vojensko stategicko/taktický titul oslovil převážně svým důrazem na micromanagment malé party vojáků bojujících proti značné převaze smrtelných nepřátel. Časování, přesné polohování, průzkum – to vše dělá z série Commandos jedinečnou sérii obtížně hledající druha (vyjma posledního FPS dílu Commandos: Strike Force, o tom se nemluví).

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Série Commandos ožije pod taktovkou Kalypso, vyloučené nejsou ani remastery

Sobota, 14 Červenec 2018 - 04:39 | Sob | Tak sup sup, at to lita! Neni potreba vymyslet...

Zobrazit diskusi