CDR.cz - Vybráno z IT

Shadow of the Tomb Raider odhaluje první informace

Nové dobrodružství Lary Croft se nám oznámilo před měsícem a konečně se dočkáváme prvních informací. Podle všeho se titul nepříliš vzdálí od svého předchůdce a užijí si jej všechny platformy společně při jednotném vydání.

Stalo se takovým smutným pravidlem, že čím blíže je konference E3, která nás opět čeká v červnu, tím častěji se už před ní objevují nějaké nové informace o hrách, které nás čekají. Proč si tyto zajímavosti nechtějí tvůrci nechat právě na tuto událost, nám je nešťastnou záhadou, ale budiž. V tomto duchu se objevily i nové informace o Shadow of the Tomb Raider.

Nejdříve jsme se dočkali v březnu nového teaser traileru, nyní Amazon vypustil nové screenshoty, ze kterých je možné si udělat malý obrázek o tom, co nás čeká. Lara se tentokrát vydává do Jižní Ameriky, kde se vše bude točit kolem mayského proroctví o konci světa, kdy ústředním motivem se stává zatmění Slunce. 

Laru klasicky čekají potyčky s ozbrojenou místní silou a klasicky ji budou do cesty padat i nepřízně osudu, takže zajisté bude často kamsi padat, skákat, občas se na chvíli někde zaklíní... Zkrátka vše s kinematografickým efektem, aby hra působila dobře na obrazovkách. Celkem zajímovou novinkou je, že by mimo staré ruiny a džungli měla Lara navštívit i obydlené části mayských ruin.

Příjemnou informací je, že nového pokračovaní bychom se měli dočkat již letos 14. září na všechny platformy, tedy PC, PlayStation 4 a Xbox ONE. Nebude se tedy opakovat časová exkluzivita, kterou měl druhý díl. Poslední informací je, že mimo klasické edice se dočkáme i tzv. Croft Edition, která obsahuje i Season Pass, který následně přinese 7 nových hrobek, 7 zbraní, 7 oděvů a údajně 7 dovedností. Snad bude záměr se sedmičkou nějak osvětlen a nepůjde jen o náhodu.  

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Shadow of the Tomb Raider odhaluje první informace

Žádné komentáře.