CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone vám dnes už i natočí kafe. Baterkou ohřeje vodu smíchanou se zrním

Na konci října putují do oběhu zvláštní kryty, které vyzdvihují obočí i několik otázek. Italský startup Mokase začal jako Kickstarterový projekt, který nyní putuje do finiše. Má vůbec šanci přežít?

Platforma Kickstarter je nechvalně známá pro své oddalování projektů, kdy startupy i několik let po získání své vytoužené částky nejsou schopné dodat finální produkt. Italská společnost Mokase je pravým opakem – na Kickstarteru letos neuspěla a projekt byl dokonce suspendován.

Důvodem bylo nedodání funkčního prototypu. Tvůrci se potýkali s problémy, které jim neumožnili pokračovat v crowdfundingové kampani. O necelý půlrok později už však tvůrci lákají na první vlnu produktů. Skepse je na místě.

Mokase se prezentuje jako první vícefunkční kryt pro smartphone, který umí nadělit malé espresso, kdykoliv si majitel přeje. Mezi samotný kryt a baterii telefonu se vloží malá nádobka ve tvaru cartridge, která je naplněna tekutou směsí kávy. Ta je následně ohřátá akumulátorem během 15-20 sekund. Nalít si ji uživatel může přední zdířkou krytu.

Kryt je vybaven integrovaným zahřívacím systémem, který zahřeje tekutinu na přibližných 50-60 °C. Docíleno je tak údajně pomocí rezistorů ze speciálního silikonového materiálu. Tvůrci se však zdržují podrobnějšího vysvětlení. Slibují však, že systém nijak nerozptyluje energii do okolí a neovlivňuje provoz smartphonu. Šťávu z baterie kryt získává vestavěným USB-C konektorem.

Mokase je kompatibilní s variantami iPhone 6, iPhone 7, Samsung Galaxy S6 až S8, Huawei P8 až P10 a LG G5. Tvůrce jsme kontaktovali kvůli ozkoušení produktu. Testovací vzorky však údajně neposkytují. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Smartphone vám dnes už i natočí kafe. Baterkou ohřeje vodu smíchanou se zrním

Středa, 11 Říjen 2017 - 09:35 | Misko Uško | A pivovar by v takomto prevedení nebol? ;)
Úterý, 10 Říjen 2017 - 22:19 | tony | Píčovina roku

Zobrazit diskusi