Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony uvádí DVD média s označením AccuCORE

Moc hezký tlachání, ale k tomu super-rovnýmu povrchu a extra-stabilnímu barvivu budou potřeba ještě 2 věci:
1.) nový ADIP
2.) správné nastavení strategie pro něj a přidání do firmwaru vypalovačky, takže pokud nějaký výrobce jaksi nezaregistruje existenci těch médií tak na ně prostě jeho palírny kvalitně pálit nebudou. OPC neni všemocný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a bude tomu asi i odpovídat cena médií, takže stejně zůstanu u několikanásobně levnějších 8-mi či 12-ti rychlostních :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: presne, souhlas. Toto je vyhaneni certa dablem. Nejaka radoby vsemocna technologie cehosi to nespasi pokud to mechanika nebude umet dobre cist. Proste to je v podstate nekompatibilni s DVD palirnou do te doby, nez se vymeni firmware. To je na prd. Jeste vic nez super rovny povrch by bodlo opravdu kruhove CD a ne nejaky sisoid ktery se v 52x rozleti na kousky - doporucuji prohlednout toto
http://www.qedata.se/e_js_n-cdrom.htm .
Sice tam nekdo misto mechaniky testuje CD na elektromotoru, ale simuluje opravdove rychlosti jako v mechanice. A ani kevlarova vlakna neudrzi sisate CD pohromade. A to kvalitni se zkrouti do osmicky. Vsak se kouknete sami

Krozyk: Presne, cena medii bude problem. CD za 20Kc dost solidni kvality a CD za 120Kc (viz Taiyo Yuden) kde ta kvalita je sice nejvyssi, ale na zalohu muziky to nepotrebuju protoze me to stejne jednou omrzi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, já jsem si před Vánocema objednával z ATComputers spindl 25ks Sony 4x speed, poslali mi 8x speed a mechanika (Pioneer A108) hlásí, že je schopna pálit 16x. Na spindlu už je namalováno AccuCORE a celá ta legrace stála 336 Kč bez DPH velkoobchodně... Takže to s tou cenou nebude tak zlé...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Moc zajimavy odkaz, diky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zatim jsem palil 4 kusy Sony DVD+R 8x AC na LG 4120 a: lepsi nez verbatim kterych se jinak drzim, a to za pouhych 66% ceny verbatimu, jsou to kvalitni a bezproblemova media, i pro stolni DVD-divx prehravac Sencor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejnebezpecnejsi jsou ty trhacky se zasouvanim CD, ale uz jsem videl jak dopadla normalni CdRomka - predni kryt po vybuchu odletel a casti CDcka se rozletely do okoli ... stesti ze to bylo na urovni nohou, protoze kdyby to nekdo chytol do oka...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Emilek: to mne dost zajima, mam stejnou palirnu a jedu na verbatimech. podle ceho hodnotis kvalitu zapisu? dik

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 Petr
kde si vzal tu cenu? TY cd-r sezenes pod 20 za kus bez krabky...  dvd taky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevim-nevim: ja se z toho poseru. Bud tu lidi neumej cist, nebo jsou tak blby. Vzdycky abych vsechno opakoval dvakrat a potreti pro blbce a pak to co jsem zopakoval jeste vysvetlil... "CD za 20Kc dost solidni kvality" - tim je mysleno ze DOSTATECNE KVALITNI medium se sezene od 20Kc. To znamena ze za 20Kc mam kvalitni medium, a vetsinou cim vyssi cena tim vetsi kvalita. Ano, pro tebe to reknu: CD se da sehnat jiz za 6Kc v Carrefouru bez potisku, tistene v CR. Jestli to je pro tebe ale kvalita, tak to se omlouvam ale pak je tenhle server a testy medii na nem, na nic. Nejenom ze 2 CD z 20ks za 8Kc/ks nevypalis, ale k tomu je to siska a mechanika pak rve kdyz toci.

Keddie: Odkaz opravdu zajimavy, nejen pro nejake strojare. Jednu kratkou dobu se mechaniky 64x (tusim) prodavaly uplne normalne. A podobny pripad jsem videl za dob svych studii na skole. Tak se sice netestovalo CD, ale kus kartonu ve tvaru ctverce, kde rohy byly zalepene izolepou. Ver ci never, ale ten karton pri 45 000ot/min vzal za sve. Nejenom ze cela zkusebna byla plna papiru, ale rozbylo to okno a promacklo dvere stojici Skodovky (a to dost solidne). A ted si predstav ze mas tvrdsi CD v podobnych otackach.. A mit k tomu jeste polikaci mechaniku, to je o zivot. Jo a vsimni si na konci toho clanku i bezpecnostnich upozorneni :) Neco ve stylu "mejte ochranne bryle, stujte 5m od mechaniky" :)

Nevim jestli tahle zprava dojde, pac provozovatel se mi nejak stehuje a blbne mi internet..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: huh to je emocí. Souhlasím, že občas mají lidi dlouhé vedení, ale teď bude možná chyba jinde. Nevim-nevim píše, že kvalitní TY (čili Taiyo Yuden) média (CD i DVD) se dají sehnat pod 20 Kč kus... žádný Carrefour. Mně osobně těch tvých 120,- přijde taky hodně nadnesených.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Petr:
Mohl bys poukázat na jedinou CD mechaniku, která četla rychlostí 64× bez použití technologie Multibeam? (s multibeamem šel nějakej Kenwood i 72× a to po celé délce média hezky true CLV, to se ale točilo médium zhruba jak v 10rychlostní mechanice). Já si matně vzpomínám, že první "explozivní" mechaniky byly 48×, dnes se dají běžně sehnat 52× (sám se s jednou setkávám dost často a je v ní slyšet, jak dost často raději zpomaluje), o něco hůře 56× a o 58× jsem jen četl (a tam bych věřil, že se toho rozletí většina ;-)).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě trochu na okraj: ve 40rychlostním Plextoru PX-40TS se médium otočí 8590× za minutu, což je oproti zmíněným 45 tis. ot./min. u toho kartonu dětskej kolotoč ;-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, u cd mechanik to vetsinou nejde moc pres 10 000 rpm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevim-nevim: A co tahle média od TY, ta by mohla být i dražší, ale u nás se asi nedostanou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

petr a všichni: omlovám se za zbrklost, pod zkratkou TY jsem myslel (jak odhalil sitna a jistě i další :)) media Taiyo Yuden.
dvd media se nabízejí i zde na cdr-myslím 100ks dvd za 2000kč, tzn. 1 dvd TY zhruba za 20kč.
jinak používám výhradně kvalitnější, značková media (rád připlatím za kvalitu a spolehlivost-ale jak píšu není vlastně třeba, dobrá media snad kromě dl jsou k dostání relativně levně), jednou jsem risknul v časové tísni media platinum z hypermarketu, a to mi stačilo. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ještě pro petra: dl myslím dvd dual layer :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sony DVD+R 8× AccuCORE zakoupeno v Datartu 19.90 Kč/ks - Made in Austria

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sitna : zadne presne testy jsem nedelal, ale SONY se mi nacitaji vyrazne rychleji nez VERBATIMy, je to pozorovatelne na PC DVD mechanice SONY DDU1621 (to by bylo pochopitelny - mechanika i media od stejny firmy) a na stolnim DVD divx prehravaci SENCOR, ale muze jit jen o lepsi kompatibilitu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mam par kusov a ide na nich vypalovat aj 16x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som zazil asi 3 x ked sa medium rozletelo v mechanike ale ani raz z nej "nevyletelo". Bohuzial ani jedna z mechanik to neprezila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

POMOC!!!
Mohl by mi nekdo pomoci? Koupil jsem si celem spindl těchto DVD (Sony AccuCore) a nebere mi to mechanika ani na notebooku, ale ani v počítači, mohl by mi nekdo napsat nebo říci, čím to je? Případně pokud by to bylo vypalovačkou, nechtěl by je někdo koupit, jsou mi pak totiž uplně k ničemu, puvodní cena byla 520 (50xDVD) a já bych to klidně dal za 400,- to je jedno nebo výměnu .) jak by kdo chtěl, dík za pomoc M.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mat: Dej do palíren nejnovější firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.