CDR.cz - Vybráno z IT

Spotify začne uživatelům nabízet lístky na koncerty, obejde třetí strany

Spotify se rozhodlo, že bude vstupenky na jednotlivé koncerty prodávat fanouškům napřímo bez potřeby třetí strany, jak tomu bylo doposud. V současné době se tato funkce testuje v rámci vybraných koncertů v USA.

Zdroj: Shutterstock

Spotify testuje novou službu pro prodej vstupenek na koncerty, a to přímo koncovým fanouškům. Nová služba poběží na svém vlastním webu Spotify Tickets, ale v současné době mají být na výběr jen některé z nadcházejících koncertů v USA, jako například Limeck, Tokimonsta či Annie DiRusso.

Již nyní Spotify spolupracuje s takovými společnostmi, jako je Ticketmaster, Eventbrite a See Tickets, ale to bylo kvůli kanálu Live Events Feed, kde procházíte nejrůznější akce v okolí a na ně si můžete přes prodejní společnosti koupit vstupenku, neboli obchod je zprostředkován pomocí třetích stran.

Zdroj: Shutterstock

Nová služba pak bude prodávat vstupenky bez účasti třetích stran, nebude se ovšem jednat o tisknutelné vstupenky. Pro vyzvednutí vstupenku budete muset na pokladně v místě konání předložit potvrzení obdržené e-mailem a platný průkaz totožnosti.

Spotify není jedinou platformou, která zavádí možnosti koupě vstupenek na nějakou akci. Další takovou platformou je například sociální síť TikTok, která začátkem tohoto měsíce oznámila svou spolupráci s Ticketmaster. Díky tomu mohou uživatelé nakupovat vstupenky a shlédnout koncert přímo v aplikaci. Zároveň prý TikTok uvažuje o zavedení nové aplikace pro streamování hudby, která by vlastně byla přímou konkurencí Spotify i Apple Music.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Spotify začne uživatelům nabízet lístky na koncerty, obejde třetí strany

Žádné komentáře.