Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba končí s HD DVD - oficiálně

Tak nejak to povazuji za dobrou zpravu. Tedy pro zakaznika je to dobra zprava...pokud si jeste nekoupil HD DVD :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda HD DVD jsem fandil. Ale na druhou stranu alespoň už je jasné co si pořídit za mechaniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem odborník přes tyto technologie, ale co jsem tak na internetu četl tak HD-DVD mělo stejně jako DVD hloubku zápisu 0,6mm zatímco Blu-Ray má 0,1mm a z toho mi docela vztávají vlasy na hlavě. Už dneska mám docela problém že někam položím DVDčko a už ho nepřečtu - a to je poškrábané že to člověk skoro nevidí. Co potom Blu-ray ??? Znamená to že vyhrála technologie kdy to vemete jednou nešikovně do ruky a máte po filmu za sedm stovek ??? Z toho vážně nejsem nadšený. Nebo se pletu a je to nějak ošetřené ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"vzpomeňte na VHS vs. Betmax"
Tenkrát prohrál nejmodernější (na to dobu ovšem) systém Video2000. VHS i Beta (nikoliv Betamax !!) byly úplně rovnocenné systémy (stejný pásek, stejný systém, ...), jen SONY jaksi v celosvětovém měřítku přecenila své síly (a dále nejen miniDisc, taktéž i D8, ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Toshiba si to projela na cely care ciste a jen sama. Staci se podivat do obchodu. Zakladem uspesneho rozsireni tehle formatu je dodat na trh mechaniku umoznujici zapis a prepis techto medii. Nechapu jak chtela Toshiba svuj format prosadit, kdyz mechaniky vyrabela jenom sama, davala je prakticky jenom do svych notebooku a vypalky do PC se na trhu prakticky neobjevily. Vsadila prakticky pouze na stolni prehravace, na kterych pravda nasadila slusny ceny v porovnani s BR, ale jinak nevidim jediny duvod, proc by se HD-DVD formal mel prosadit se soucasnou strategii Toshiby. Jestli sazela na to, ze pokud ma podporu Mrkvosoftu, tak ma vyhrano, tak to byla chyba. Myslim si ze HD-DVD format by porad mel sanci, ale musely by byt na trhu vypalovacky vice vyrobcu, za cenu pod deset tisic a slusnou rychlosti zapisu, aby to mohlo konkurovat BR mechanikam. Kazdopadne, pokud Toshiba vyvoj a vyrobu zastavi komplet, bude tu aspon jeden slusny format, ktery se uz zacina pomalu na trhu usazovat. Staci pockat az se vypalky dostanou k peti tisicum a bude to masova zalezitost, uplne stejne jako DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže sláva. Konečně jeden formát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze HD-DVD uz je ve fazi klinicky smrti. Jediny co ho muze asi zachranit, prepustit technologie cinanun, aby to rozjeli ve velkym a za pakatel, jinak je to definitivne mrtvy. Skoda. Bohuzel hlavne pro zakaznika. Protoze ted nebude Sony nic (nikdo) nutit zlevnovat a porad zlepsovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to
Snad se priste radsi dohodnou dopredu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně moc neberu ani jeden z těchto formátů ... na video je to asi dobrý ... ale co na data? Občas jsem si testnul CD na C1/C2 chyby ... sem tam se nějaká objevila nějaká C2 a průměrně bylo i málo C1. Když jsem to samé provedl s DVD tak jak PE, tak PI chyb bylo požehnaně ... jak to asi vypadá na HD DVD nebo BlueRay si radši ani nepředstavuju ... tam samoopravný mechanismy musej pracovat na maximum a dost možná ještě víc ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW co nahradí BR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Sláva? Moc bych nejásal, HD-DVD byl blíže podoben počítačovému DVD! BR je spíše od výrobce klasické elektroniky a AV techniky!

-Však také HP -spíše výrobce IT, jeden čas odmítal začít podporovat a začít vyrábět BR, pokud SONY neustoupí z některých překotných ochran,jakou bylo i kodování záznamu obecných dat (nemyslím ted ochranu videa, hudby a j. autorských ochran), což ohrožovalo bezpečnost zálohovaných dat!

-Tímto SONY bohužel ztrácí konkurenci jako monopol (myslím systému a patentů v BR) a umí to z pozice monopolu uživatelům pěkně "osladit"! Aby jste se nedivili, až vám PC u kámoše zahlásí i u vašeho vlastního HDVidea z dovči z vaší kamery: nemáte oprávnění prohlížet tentodisc, kvůli implamentovaným ochranám nejen pro BRVideo formát, ale i "díky" HW ochraně HDCP!

-Opět bude, defacto již je!, problém s Authoringovým SW pro výromu BRVideo disc kompatibilní!!! Analogicky jako u DVDvideo formátu a authoringu, kdy s tím plno videoamatérů kameramanů zápsasí již tam dodnes!...

-Opět první BR playery ("stolní") nebudou umět nic než jen BRVideo formát a ažpozději je černý trh donutí přehrát i Divixy a H.264 či MPV a pod, jen volně uložené na mediu jako data :-)!... Historie se bude opakovat alidi vyhazovat peníze a pak přístroje... Jako uživatelé PC by jste něměli tedy moc jásat nad prohrou více počítačového formátu -HD-DVD! No ale kdo věří slepě SONYmu a chce kam, pomožme mu tam...

-Jo a D8 neskoncil úplně a žije si dál svým životem, neb kamer V8 až Hi8 D8 se prodalo velmi mnoho a kupodivu i v obchodech s potravinami či na benzinkách koupím spíše kazetu V8 či D8 než miniDV!!! Kamera nebo fotoaparát je uzavřený systém, tedy nezávislý na vývoji jiných způsobech záznamu okolo mě.
D8 je dokonce se stejným záznamem (myslím výstupní AVI soubor) jako miniDV a tedy nemám strach o jeho rychlý zánik! Dokonce vzrostla výrazně poptávka po starých dobrých D8 kamerách s lepšíma optikama než dnešníma pidiplatákma s levnýma kondenzárorovejma pidimicrofonama, co dávno neumí zoomovat... D8 pásek má i méně dropoutů a mechaniky jsou nezničitelný :-) Kamery D8 jsou větší a těžší a záznam neroztřepanej :-)

Spíše stále levnější HDVideokamery, i když s více komprimovaným záznamem obrazu, rozdrtí dříve miniDV záznam! Síla rozlišení je větší než nekomprimované ale malé rozlišení!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momo2 -externí HDD (eSata) :-) Data jsou alespon chráněna lépe proti UV záření i poškrabání!(kor u tak hustého záznmu!) Spíše však externí HDD se záznamem podobným jako spolehlivý MiniDisc čo DVD-RAM, kteým neva ani prach či hrubé mecjanické zacházení -tedy magnetooptický záznam nebo co to je. A slepší bezpečnostíprotipřepisu dat alespon mechanickým přepínačem nebo tak něco :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava mého 1 příspěvku: namísto MPV má být MKV, pardon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda:tedy nezaměňoval bych Hi8, či Video8 s něčím naprosto jiným a tedy Digital8 (D8 !). Záznam na miniDV a D8 je obdobný, NIKOLIV STEJNÝ!!! Pokud bych srovnával tedy nesrovnatelné, doporučil bych třeba Canon XH-A1 na miniDV (tedy můžeme jít ještě dál((např. tedy Sony HDR-FX7)), ale tuhle mám doma :) ), na Digital8 už skutečně nic pořádného neexistuje.
Konec HD DVD je skutečně špatně. Tento systém byl opravdu pro PC mnohem vhodnější. Bohužel, tenkrát prohrálo Video2000, dnes HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, Fandil, jsem médiím HD-DVD, vždyť, mají i vyšší kapacitu, jako třívrstvá média, která jsou schválená a snad, i stejnou přenosovou, rychlost, pokud, tedy, nejsou, schválena, Officiálně, Třívrstvá Média Blu-Ray, nebo, ještě, Blu-Ray, média, s více vrstvami, než, jen, se třemi vrstvami, pak, tedy, opravdu, není moc, co řešit, škoda, že Toshiba, nepřepustila, výrobu mechanik, i někomu jinému, to by pak, asi byla, větší šance, že se Formát, HD-DVD, prosadí, no jo, škoda, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze nam na najblizsie roky ostava CD a DVD. (resp. CD-R a DVD-R, DVD+R). A keby nahodou jedneho dna nastupilo na dalsiu generaciu nieco aspon tak spolahlive... Kazdopadne, ete stale je tu cesta pre lisovane mnohovrstvove DVD ktore sa vraj rozsiria v Indii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som to vždy vnímal tak, že na Blu Ray sa dohodla väčšina najväčších výrobcov elektroniky dávno pred tým, ako vzniklo nejaké len o niečo vylepšené DVD pod názvom HD DVD. To, že Toshiba chcela sama za asistencie Microsoftu preraziť hlavou múr sa jej šeredne nevyplatilo a dobre im tak, lebo proti vetru sa ciká len veľmi ťažko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuPo: až na to, že HD DVD byl vyvíjen hlavně pro spolupráci s počítačem, a tady jsme snad na počítačovém serveru,že? A v tom je právě ta škoda, že končí. BRD je vyloženě komerční formát, vytvořený hlavně pro filmy, nikoliv jako datový nosič !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan video tomu asi hodně rozumí. Právě Video2000 byl ten nejhorší formát, ještě horší než VHS. Nejlepší byl Betamax, ale Sony ho svou politikou zabila. VHS se na Betamax dotáhla až ve verzi S-VHS, který se nikdy masově nerozšířil. Naopak mechanicky nejhorší bylo Video2000, které nerovnoměrně ničilo pásky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Beta že byla nejlepší? Tomu nevěřím, odjakživa se traduje, že VHS převálcovala Video2000. Betamax byl první a méně technicky dokonalý.
Našly by se nějaké konkrétní informace v čem měla být beta lepší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro video- Psal jsem: "D8 je dokonce se stejným záznamem (myslím výstupní AVI soubor) jako miniDV" Tedy netvrdil jsem že je stejná forma záznamu a stop na pásce! Ale parametry výstupního videosouboru-viz část v závorce. U V8 a Hi8 jsem myslel na důležitost pro přežití systému na trhu, především zpětnou kompatibilitu jak pásku tak přehrání starších záznamů novší kamerou (to se o VHS-C řísct nedá) a kupodivu i možnost digitlizace takového staršího záznamu přímo kamerou D8 bez nutnosti použít další HW (převodník) :-)

Pro ostatní: No Video2000 byl koprodukční videosystém PHILIPS-TESLA -ano, komunistická Tesla... No a byl sice proklamován jako nejlepší, prej proto, že je nahrávka oboustraná, jako audiokazeta či páska pro civkový magnetofon, ale!

Ve skutečnosti co u zvuku jistý šum ucho snese, oko je přísnější a tak užší pásek tedy ta "výhoda"... a nepřesnost a nespolehlivost mechanik u V2000, porazil tento jen teoreticky epší systém jednoduchý a tím robustní a spolehlivý a přitom levný systém VHS od pionýra v elektronice - JVC. JVC je pionýrem dodnes (má plno dalších primátů -první HDV1 kamera, 1. progresivní(!!!) HDV kamera, 1. HDD kamera, 1. HDD HDV kamera a j.), ale, SONY je holt větší (monopol...):-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vraana1 -VHS byl jednoduchý, tedy spolehlivější a levnější a tím měl lepší předpoklady pro masové nasazení! Betamax měl tuším lepší rozlišovací schopnost detailů a hlavně rozlišení barev.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve Stereu to psalo několik různých autorů, že Betamax byl lepší než VHS, a Stereu já věřím :)

video: Opravdu se to jmenovalo Betamax, měli jsme doma tenhle zlodrsný přístroj:

http://www.sps-wagner.de/Betamax/Bilder/SL-T20.jpg

Jinak viz http://en.wikipedia.org/wiki/Betamax

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavření továren? Nebylo by jednodušší předělat je na blu-ray?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím že BR je víc oreintovaný na video apod, ale když někdo vyrobí medium, data už si na to vypálíme sami :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, SONY vyráběla systém BETA (jméno bylo zvoleno dle úhlu beta, pod kterým je zápis na pásku prováděn). Systém Betamax je využíván dodnes, na rozdíl od BETA (která byla vždy určena pro komerci) je Betamax PROFISYSTÉM (např. mnohé kamery TV regionálních studií dodnes tento skutečně dobrý systém využívají)! S vlastní Betou toho má málo společného, hlavně tedy výrobce, SONY. VHS i BETA používají stejnou pásku, dokonce i pod stejným úhlem zapisují data, ovšem BETA využívá dalece menší průměr rotačního bubnu oproti VHS, tedy i přesnost a jednoduchost výroby (nehledě k naprosto odlišným a tedy pro komerci vhodnějším licenčním podmínkám)předznamenalo vítězství VHS.
Video2000 nemá s naší bývalou TESLOU skutečně nic společného. Jeho průkopníkem byl skutečně PHILIPS (1979) a základem bylo oboustrenné nahrávání, neboť i PHILIPS stál u zrodu dnešní klasické MC kazety (též oboustranné). Absolutní novinkou u tohoto systému bylo naklápění záznamových hlav na rotačním bubnu, takže např. při rychloposuvu nedocházelo k degradaci obrazu a zvuku. Zvuk se už i tam nahrával též do šikmých stop (jako později VHS-HiFi, či BETA-HiFi) namodulován na nosnou frekvenci, něco podobného jako je příjem VKV rádia.
Nechci se tady něčím holedbat, jen jsem o něco starší a tak jsem všechny tyto přístroje mohl i osobně vyzkoušet. VHS-Hifi (Panasonic) mám ještě doposud, BETA-HiFi, tu již bohužel odvál čas.
A ještě k těm Video8, Hi8. Toto je analogový záznam. Digital8 stejně jako miniDV jsou alternativami digitálního nosiče, kde samozřejmě SONY muselo zase vymýšlet něco nekompaktního a dnes už tedy i nepoužitelného. To co ale dělá digitální záznam jsou samozřejmě data a těch je na D8 uloženo mnohem méně (než na miniDV), bohužel. Proto také i SONY ve svých profikamerách samozřejmě využívá systému miniDV (nikoliv tedy ten svůj D8 !).
A ještě k tomu převodu v kameře. Každý analogový záunam se samozřejmě musí do digitálu převádět, Ano SONY D8 to již měly (bohužel jen skutečně některé !) v sobě, o kvalitách tohoto vestavěného kodeku by se dalo diskutovat-diskuzních fór na toto téma je mnoho.
Zabývám se videem už skutečně hezkou řádku let (asi tak 40+), mnohé mi prošlo rukami a tak se na mě nezlobte :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne jezisku, tak jednoduche to nebude, uz len kvoli fyzickym parametrom medii. Nemusis hned tovaren zavierat, ale musis vymenit velku cast vyrobnej linky a pokial majitelovi tovarne neprinesies nove stroje :-)), znamena to velke investicie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momo2> A médium se postará o to, abychom nejdéle za několik měsíců žádná data na médiu nenašli :-) Takové datové perpetuum mobilu, sypeš data a data za chvilku nikde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda: Video 2000 nebyl koprodukční systém Philips-Tesla. Video 2000 vyvíjel Philips asi 10 let. V některých parametrech byl lepší, v jiných horší. Jeho největším problémem bylo, že měl proti VHS složitější a dražší mechaniku a přišel později. Přesto se v jisté době jevil jako nadějný do budoucna a tak byla zvolena spolupráce s Philipsem a proto Tesla začala vyrábět Video 2000. Velmi rychle zjistili, že to nebyla dobrá volba. Na začátku 90. let z toho pak byl i politický problém, protože Philips sem odprodal zastaralou výrobní linku.
Ohledně VHS x Beta. Signálově byly oba systémy velmi podobné, z toho vyplývala i srovnatelná kvalita obrazu. Zatímco Betu vyráběla hlavně Sony, VHS mnohem více výrobců, i méně kvalitních. Beta dřív než VHS uměla přepsat samotnou audiostopu a byla stereo, což se zde hodilo pro domácí dabing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

video: Ten profesionální systém používající stejnou kazetu jako Beta se jmenuje Betacam, nikoliv Betamax. Dnes se používá ve verzi Betacam SP a bude tu s námi ještě hodně dlouho. Později pak Sony použila stejný formát kazet s digitálním záznamem pro Digital Betacam - v podstatě dnešní profi standard pro SD.
Digital8 zaznamenává stejná data jako MiniDV. Stejná data zaznamenává i DVCAM, což je Sony alternativa pro (polo)profesionální kamery, využívající stejné kazety jako MiniDV (klasický DV záznam umí také). Stejnou cestou šel i Panasonic - takže kromě DVCAMu tu je i DVCPro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně systém VHS byl s kvalitou velmi na štíru, v základu používal zaostalý záznam zvuku do podélné stopy, který byl pouze mono a frekvenčně ořezený jak telefon. Na tom je vidět, že dobře zvolený marketing prosadí skoro všechno a všichni výrobci by se z toho měli poučit a použít podobnou strategii jako JVC s VHS. Takže tentokrát se poučil Sony od JVC a Toshiba udělala stejnou chybu jako Sony s Betamaxem. Osobně doufám, že HD DVD zůstane aspoň pro data, protože jsou na něm lépe chráněná. Ale na filmy je jednoznačně lepší Blu-ray, který v nové verzi převzal i některé výhody HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

video
Porovnanie betamax vs VHS je spravne. Formaty Beta, Beta SP, Digi Beta a dalsie su profesionalne formaty. Betamax bol urceny na domace pouzitie a bol kopetitivny k VHS. Faktom je, ze technologicky najpokrokovejsi vo svojej dobe bol format video 2000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

video: To si asi pleteš Betamax a Betacam

http://en.wikipedia.org/wiki/Betamax

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Digital8 je uplne stejny format jako DV ktery se uklada na pasky miniDV.U kamer digital 8 muzete pouzivat pasky digital 8 nebo HI 8.U tech ale budete mit k dispozici pouze pulku kapacity.Jediny rozdil oproti miniDV je rozdil v ukladani dat a hlavni rozdil je ve zvuku kdy audio stopa se neda separovat jako u zaznamu minDV.Je spojena s obrazem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak oprava.U digitalu 8 nemuzete v rezimu zvuku 4 krat 32KHz nahravat  tzv. audiodubbing.je to vlastne nahravani do dalsi dodatecne stopy nezavisle na obrazu apuvodnim zvuku.Jde napriklad o komentar apod.U miniDV to jde.tot jediny rozdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to vítězství Sony, uživatelé budou nakonec spolu s Toshibou na poražené straně - co dokáže monopol už víme třeba od Telecomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rok 2008 je tedy zlomový - VHS definitivně končí a BR vítězí nad HD DVD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, zrovna letos jsem uvažoval o nákupu HD-DVD na zálohu dat a tak dále. Myslím si, že to ale Toshiba přepískla, že je to především jejich vina. Měli uvolnit licence, měli je dát přímo zadarmo (dejme tomu na prvních pět let s tím, že by předem férově definovali výši licenčních poplatků po uplynutí doby hájení) a tak dále. Pak by se jim investice vrátily (sice pomalu, ale jistě) a sláva jejich by byla veliká (a rozhodně též vyčíslitelná). Takhle mají úplný prd a ztrátu a především  vztek ostatních zájemců z řad uživatelů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

alexis: Oni ještě vydávali filmy na VHS? To mi po*er záda :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já mám informaci z naší videopůjčovny - nové filmy na VHS už nebudou a naopak plánujou půjčovat 
HD filmy.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ricci:"U tech ale budete mit k dispozici pouze pulku kapacity", ne pulku, ale 2/3. Na 90min. pásku Hi8 se vejde 60 min. záznamu D8 v režimu SP a 90 min. v režimu LP, což je kvalitativně to same jako SP záznam, akorát je hustější na pásce a proto víc náchylný k poškození.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo. Myslim, ze se vsichni mylite. Toshiba se rozhodla spise proto, ze vi, ze opticke mechaniky o techto kapacitach jsou nanic. Flash pameti jdou dolu nezadrzitelnym tempem. "Mechanika" na ne stoji $5, "media" jsou uz ted na pouhem dvojnasobku modrolaserovych medii a navic je to vsechno 100x mensi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xvasek: Nevidel bych to tak cerne. CD bylo taky "monopolem" Philipsu, ktery jej(mimochodem spolu se Sony)vyvinul. Blu-ray ma za sebou siroke spektrum spolecnosti, at uz vyrabejicich HW, SW nebo obsah.

Nebal bych se tedy toho, ze bude mala konkurence, ze by prehravace, mechaniky a media byly predrazene. Spis bych se bal, ze prave zainteresovanost prilis mnoha spolecnosti bude hrat proti nastupcum Blu-ray. Zvlaste filmove spolecnosti nebudou spechat do noveho formatu, kdyz zakaznici teprve prijimaji HD video.

Pro bezny SW prumysl je dvouvrstve DVD a Blu-ray taky pomerne postacujici ve smyslu distribuce obsahu(X360, PS3, krabicovy SW).

Tedy vidim to podobne jako s CD, to s nami zustalo, protoze je to zavedeny audio format, DVD s nami zustane jeste par let pro distribuci vsemozneho obsahu, protoze je zatim levnejsi nez BR a porad jej ma mraky lidi.

Optware a InPhase se budou muset hodne snazit, aby sve formaty protlacily do mainstreamu, protoze za nimi nestoji filmove spolecnosti a ciste datovy format to bude mit velice tezke. Ale mozna, moooznaaa, by se jim to mohlo povest, pokud to vezmou pres levne cinske vyrobce. Dalsi technologicky krok po BR bude muset byt neco opravdu noveho aby ospravedlnilo prechod na dalsi format. A nemyslim si, ze to bude 4kx2k, ktere by se dalo zvladnout snad jeste navysenim poctu vrstev. Nicmene i kdyby ne, tak mi prijde 4kx2k naprosto nepredstavitelna v domacim pouziti, snad leda bychom meli cele zobrazovaci steny.

Pohledem na predchozi technologicky vyvoj, audio -> video -> hd video, bych si mozna tipl, hoho, tezke sci-fi, 3D projekci :) Ten konec neberte vazne, mluvim z hladu, jdu poobedvat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je špatný, BR drtí konkurenci, no jsem zvědavý jak to zahýbe s cenami BR mechanik. HDDVD je škoda, poslední co by mohla Toshiba pro HDVD udělat je, nechat vyrábět HDVD mechaniky jinými výrobci, pak by mohlo HDDVD přežít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjojik: Tak to určitě není, už vidím jak bude nějaký filmový studio vydávat trilogii LOTR na flashce. V dosavadní válce formátů mezi HD DVD a BR měly vypalovací mechaniky a média mizivou roli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: Video2000 bola genialna vec, schopnosti podobne dnesnym pocitacovym prehravacom, ako zrychlene prehravanie dopredu aj dozadu, ale bolo znacne technicky narocne. Co som si ale vsimol najviac je ze system Hi-8 ma specifikacie priamo opisane z pristrojov Video 2000. V podstate skoro vsetko co vedelo Video2000 bolo implementovane v Hi-8.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xvasek: On Blu-Ray není jenom Sony, je tam spousta výrobců a takový Panasonic má prý dokonce větší podíl. Sony se zde zviditelnila hlavně jako největší tahoun díky PS3. A proč si vlastně myslíš že vítězství BR povede k monopolu? A platit licenční polatky Toshibě a Microsoftu by bylo nějak lepší než než je dávat BR?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaaaaj, tak som sa konecne dockal :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaC: no, o licenční poplatky tu nejde, jako spíše o to, že u BR je v podstatě nepoužitelné kvůli brutálním ochranám, HD-DVD žádné ochrany ke svému používání nevyžadovalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic nemá "prý" větší podíl, Panasonic je tvůrce Blu-ray, žádná Sony, ta je jenom členem konsorcia a nejvíc se prosazováním Blu-ray zviditelnila. Takže klepete na špatné rameno, Sony na to nemá, leda tak na ATRAC a MD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda. Aj ja som fandil skôr HD-DVD, aj keď si musím položiť otázku, kto HD vôbec potrebuje. Určite sa ozve veľa ľudí, že si bez toho nevedia predstaviť život, pretože nároky stúpajú.
Možno áno, ale ja medzi ľudí, čo si obstarali HDTV nepatrím a ešte veľmi dlho patriť nebudem. Nakoniec ma k tomu prinúti až odpálený monitor, keď budem musieť kúpiť monitor s HD rozlíšením, na ktorom bude XviD vyzerať škaredo, pretože ani TV veľmi neholdujem.
PC mám rád, pretože je to jediné zariadenie, ktoré dokázalo spojiť všetky formy mojej zábavy. Všetko ostatné sú len jednorázové šunty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Blu-ray ma iba jednu volitelnu ochranu navyse oproti HD-DVD (BD+), inak obidve samozrejme pouzivaju na video AACS.. a oboje bolo hacknute. V Blu-ray tabore je viac firiem, takze tam nediktuje podmienky iba Sony..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že válka formátů již skončila, takže kdokoliv od nynějška bude rozmýšlet co pořídit, tak může vybírat podle jiných kritérií. A spotřebitelé, kteří vsadili na HD DVD (třeba Xbox 360), budou muset šáhnout hlouběji do kapsy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kerala: uvedomujes si ale su ceny VR prehravacov? Najlacnejsi prehravac je PS3? Zda sa ti to normalne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se dalo cekat. Ale je mozne, ze je to prilis brzy, technologie se jeste moc neusadila. Mame ve firme BR vypalovacku, ale cele to vypalovani stale jakoby trpelo detskymi nemocemi, o cenach medii, spolehlivosti a pomalosti, kdy vypalit cely obsah disku (2x) trva 2hodiny ani nemluve. Tyhle komercni firmy potrebuji konkurenci jako prase drbani, jinak si se zakaznikem delaji co chteji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet> To, že BD má jen jednu ochranu navíc oproti HD DVD je "poněkud lež". DB má jednak BD-ROM-Mark a jednak BD+. Jinak jak BD, tak HD DVD mají 128 bitové AACS, přičemž pro HD DVD je AACS volitelné, ale v BD je jeho použití povinné. Takže rozdíl mezi ochranami BD a HD DVD je, že BD má povinně minimálně dvě, ale běžně až o tři ochrany navíc oproti HD DVD.

Problém je, že BD+ není normální ochrana, ale v podstatě "spyware", nebo "virus", totiž je to program, který se spustí na počítači, nebo přehrávači a provede cokoli do něj naprogramují vydavatelská studia. Nikdy nevíte co tedy přehrání BD provede - protože specifikace BD+ je tajná, nic není nemožné. Tedy třeba zničení dat, či formát disku při přehrání BD je možný důsledek. Nikdy nebudete tušit, co Vám zrovna daný BD disk provede.

Já bych si to BD tak na růžovo nemaloval.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Niekto tu pisal, ze Toshiba mohla nechat vyrabat HDVD mechaniky inymi vyrobcami, ze by potom mohlo HDDVD prezit...
Nuz, to by asi neslo, pretoze ti vyrobcovia by hned zistili, ako masivne Toshiba vyrobu svojich mechanik dotuje a oni by bez dotacie vlastne neboli voci Toshibe konkurencie schopni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Toshiba s HD DVD nekončí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Toshiba plánuje ukončit produkci HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác> To same muzu rict o kazdem programu/hre, ktery si instalujete na svuj pocitac. Ten kod vam muze udelat cokoliv. Nikdo to neomezuje. Je to jen o slusnosti a pripadnem znemoznenim se pred ostatnim zakazniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže jsem se v neděli dozvěděl, že je konec a dneska, že není. Takže zbytečné čtení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tož holt bude "odvolávám, co jsem odvolal ...".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosím vás, Toshiba končí, viď môj príspevok nižšie, toto sú len dezinformácie... Oficiálne stránky Toshiba a Reuters sú podľa mňa celkom dôveryhodné zdroje, nie?...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, a co tohle. To mi nepripada jako potvrzeni dalsiho zivota HD DVD :)
http://www.toshiba.co.jp/about/ir/en/news/20080219_03.htm
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WoodyIS: Sám to píšete - program/hra, který INSTALUJETE na svůj počítač. Takže se rozhodujete, jestli tam ten program dát. Něco jiného by byl skrytý dodatečný obsah s tímto programem. Disk s filmem vám může bez vašeho vědomí nainstalovat do počítače trojana, který bude odesílat informace o každém stistku klávesy a navštívené stránce.
Nebo tvrdíte, že by bylo vpořádku, kdyby třeba Bioshock 2 při instalaci přihodil podobnou breberkárnu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS> A jen taková kontrolná otázočka, chápete rozdíl mezi "datovým formátem", či "datovým médiem" a "programem"? Pokud ne, je zbytečné se dál bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác, Goro> Stejne, jako se vyrobce znemozni breberkou skrytou v programu, ktery od nej pouzivam, se vydavatel znemozni skrytym problemovym programkem/ochranou na BD, ktere bych si vlozil do PC. Ocekavam, ze po vlozeni BD do PC/Mac se nakonec obvykle objevi hlaska o nutne instalaci programku, takze to bude s vedomim uzivatele. Ostatne uz dnes se mi to stava treba na audio CD, ktere ma nejakou ochranu a extra stopu pro PC s vlastnim prehravacem, ktery se mi po vlozeni do PC chce po potvrzeni nainstalovat. Osobne prehravam na PS3, takze je mi to jedno.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS> Hehe hehe hehe, prý hláška o instalaci programu po vložení BD :-) No objeví se Vám velké kulové, při pokusu přehrát se automaticky pouští přes BD+ vše, co je na disku naprogramováno :-)

Nedělejte si iluze, a o znemožnění se výrobce rovněž. Zde se totiž nejdená o sw firmy, ale o velká vydavatelství. Takový Warner to má předem u zadku, co si o něm myslíte. Vydavatelské firmy už mnoho let dávají najevo, že to poslední, co je zajímá jsou nějaké názory zákazníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác> Ocividne mi nechcete rozumet. Jedna vec je, co dokaze technologie a druha, co si muze dovolit vydavatel. Mozna ne u nas, ale v zahranici rozhodne zalezi na renome firmy. Jestli mi nekdo na PC tajne hodi cokoliv z BD, co me bude prudit, drive ci pozdeji na to dojede. A je uplne jedno, jestli jde o mamutiho vydavatele. Viz. Sony a jejich rootkit.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady někdo neumí anglicky. Toshiba s HD-DVD oficiálně končí.
Toshiba Corporation today announced that it has undertaken a thorough review of its overall strategy for HD DVD and has decided it will no longer develop, manufacture and market HD DVD players and recorders.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak snad si prehodnotte pravdivosnu hodnotu tohoto clanku, ofiacialne vyhlasenie toshiby hovori nieco dost ine...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Toshiba končí s HD DVD - oficiálně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, na Technetu píšou, že to Toshiba zabalila...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže nyní se dozvíme že z důvodů těch a těch je cena blu-ray filmu nadále neudržitelná, že nahodou bylo nutné zapnout hdcp a všechny disky je nutné vybavit bd+ a regional coding? kdo tedy zvítězil sony a jejich idiotskej koncept a MPAA a samozřejmě tupej idiot a jeho 25GB na vrstvu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedi >> jj jeste by HD DVD mohla Toshiba uvolnit cinanum ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WoodyIS: Konkrétně Sony a jeho rootkit - oni se nějak znemožnili? Zkrachovala Sony? Přestaly se její výrobky prodávat? Ne, jen přestali tento rootkit používat, když se na něj přišlo.
Hypotetický příklad: pokud by se odesílaly nějaké informace, pak se provedla domovní prohlídka, našly se nezákonně nabyté programy, tak těm odsouzeným už může být jedno, že se přestal rootkit používat. Oni už platí pokutu/sedí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkám si tak půl roku až si to ujasníte :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BD+ není nic nového. Spousta lidí si už dlouhou dobu nevědomky při instalaci softwaru instaluje také software od 3. stran, který také běžné používá rootkit techniky. Tento skrytý software, jenž často znepříjemňuje uživateli větší či menší měrou život, nemusí být odstraněn ani po odinstalaci "hlavní" aplikace. Doporučuji vyhledat informace o produktech jako jsou např. StarForce nebo SecuROM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad BD+: Mozna ted stoupne zajem uzivatelu o virtualizaci procesoru ... a pak ze se to hodi jenom pro servery ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goro> kdyby Sony bylo jedno, co si mysli uzivatel, rootkit tam necha. Je ale pryc a jine firmy si rozmysli delat podobne prasarny prave proto, ze jsou na to zakaznici citlivi a ze s tim Sony mela problem. Jestli mate strach z domovni prohlidky, ktera odhali nelegalni filmy/SW diky tajnemu hlaseni BD+, BD si teda radsi nekupujte nebo je neprehravejte v PC/Macu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pár HD-DVD maniaků tady něco nafukuje. Děláte, jako by vám snad po spuštění BD disku přehrávač vycucnul obsah vašeho mozku a odeslal to někam do CML. Uživatel, který strčí BD placku do přehrávače a pustí si film, nepozná vůbec žádný rozdíl mezi HD-DVD nebo BD a celkem mu to bude i u prdele. I když chápu, že máte důvod být nasraní (buďte na sebe, když jste si to koupili), protože teď máte doma pár hezkých ozdob na vánoční stromek, ale třeba budou mít někdy slušnou sběratelskou hodnotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS: Vy podobné techniky schvalujete? Zatím jste se nevyjádřil konkrétně, ale mám dojem, že máte spíše souhlasný názor.
Obecně co se týká chráněného obsahu - snažím se ho respektovat tím, že se mu vyhýbám. Nestahuju filmy, hudbu (i když to podle AZ teoreticky můžu), nesnažím se to shánět od kamarádů. Legalizuji své programy na PC (ostatně kolik toho člověk skutečně používá, že?), kupuju si staré hry, ale i od toho upouštím - není čas.
Vadí mi ale "telátkovitost" ostatních uživatelů - nojo, je to nějaká ochrana, ale co já s tím nadělám, tak to budu používat stejně. Beru StarForce a podobné záležitosti jako zásah do svého PC, dalo by se to přirovnat k útoku, takže se jím vyhýbám.
Netvrdím, že BR = rootkit, ale ta možnost tam je (tajná specifikace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uprimnou soustrast Toshibo. A ocekavam i pomaly konec Blueraye od mistra Sonyho. Aneb Blueray bude jeste par let k videni na PS3 +par filmu a pak uz na nej budeme vzpominat se slzou v oku jako na Minidisc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna včera jsem byl povolán jedním známým - prý mu nefunguje dvd mechanika. Skutečně ačkoliv bios bez problému mechaniku viděl, winďous a programy pod ním mechaniku neviděli. Ztratil jsem zbytečně spoustu času instalacema, odinstalacema, kontrolama systému a nastavení atd. aniž bych něco vyřešil a pak mě najednou napadlo kouknout se, zda není přítomen starforce... odstranil jsem ten šit hned, jak jsem ho objevil - ani nevim, jestli tam něco nezůstalo - ale přesto mechanika pořád zlobí - prázdné dvd najde, když se vloží jakýkoliv originál (audio cd, hra atd), tak mechanika v lepším případě nic nepřečte, v horším případě jako by neexistovala. Už mě to nebavilo, tak jsem mu doporučil ať zkusí vyměnit mechaniku, případně tu původní vyzkouší jinde... v případě, že za to může ta skvělá ochrana - jak teď někomu dokážu, co vlastně způsobilo ty problémy? To mě utvrzuje v tom, že od produktů, kde jsou takovýhle radikální ochrany, ruce pryč... Klidně se bez těch jejich skvělých her, který potřebujou takhle chránit, obejdu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, že by Sony po totální propadáku s dotovanou PS3 začlo na něčem taky vydělávat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

towerx: Jak na StarForce jsme psali, ale nevim, jestli to bude fungovat i nyní. A koukám, že máme dokonce dva návody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS> Ale já Vám velmi dobře rozumím, ale nesouhlasím s Vámi. Prostě zatímco Vy spoléháte na "dobrou vůli a dobré a šlechetné srdce vydavatelů", já jím nevěřím, ani co se modlí.

Jinak, když jsem tak důvěřivý, nechcete mě nechat samotného u Vás doma a ukázat mi, kde máte peníze - můžete se spolehnout na mojí dobrou vůli :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS> Jinak bych Vás také upozornil, že mě sice chcete přesvědčit, ale máte nepravdivé argumenty. Například nepravdivý argument o tom, že Vás BD upozorní, že spouští program - neupozorní, protože každé BD se spouští jako program, je to přímo vlastnost BD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,

pridam par vlastnich zkusenosti s HD DVD, ktere asi jako jeden z mala v teto diskusi vlastnim.
HD DVD mam zhruba rok od te doby, co Microsrot vydal svoji externi mechaniku k XBOX360. Pouzivam ji s PC, s legalnim PowerDVD Ultra a po uvodnim problemu s PowerDVD, ktery byl vyresen patchem, mohu rict, ze vsechny filmy (kupovane na Amazon) bezeli bez problemu a naprosta spokojenost.
Osobne je mi lito, ze HD DVD prohralo, hlavne proto, ze byla pro zakaznika lepsi a levnejsi volbou s hotovou a bezproblemovou specifikaci, nizsimi naklady pro firmy vyrabejici HW, apod.. Hlavne je smutne, proc tomu vlastne doslo. Nebylo to proto, ze BlueRay je lepsi (coz kazdy, kdo se v HD trochu orientuje, vi ze jsou to nesmysly), ale proto, ze mela SONY dostatek CACHE (500 mil. dolaru), aby si mohla KOUPIT Warner Brothers studio, ktere pak preslo exklusivne na BlueRay. Zajimave je. ze se to udalo prave v momente, kdy se zacal pomalu rozjizdet trh s HD DVD prehravaci (oproti BlueRay, ktere se dodnes v principu neprodavaji), ktere do budouctna budou hybnou silou formatu HD, nikoliv nejaka PS3, ci jina konzole.
Filmu je pro HD DVD na amazonu 566, takze o ne zatim neni nouze a BlueRay poridim nejdrive, az bude jeho mechanika za 1000,-kc. Coz v pripade BlueRay, asi tak brzy nebude.
Tesi mne, ze se raduji priznivci SONY, kteri vetsinou nevedi co do diskusi pisi a take nevnimaji mozne konsekvence, ktere vitezstvi SONY muze mit. Kez mit nebude a bude ku prospechu rozvoje HD technologii.

s pozdravem
Tom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze woody je uplne vsude:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle téma je mě úplně ukradené, s DVD určitě do konce života vyjdu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jurin: Jojo, s DVD a Blu-ray RIPama v x264 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, to je, dobrý, prostě, že nějaký BLU-Ray jako konečně, vyhrálo, bude třeba konečně, jeden formát ale co ty lidi, Který si KOUPILI konkurenční asi nějakej HD-DVD od firmy TOSHIBA, je mi jich docela líto, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miloslav Ponkrác, Goro> Nechci nikoho presvedcovat. Jen se mi nelibi, kdyz nekdo predem odsuzuje nejakou technologii kvuli tomu, ze ma "urcite" moznosti. Navic tak obecne moznosti, jako ze muze pustit program, ktery pak neco muze delat. Snazim se pouze pouzkazat treba na obycejne CD/ DVD, ktere ma diky systemu implementovany stejne schopnosti a to autorun. Bojite se do mechaniky strcit originalni CD/DVD od renomovane firmy nebo treba sveho oblibeneho casopisu ? A kdyz uz musite, snazite se podrzeni shift potlacit autorun, protoze "co kdyby ..." ? Zato jeste horke CD/DVD smejda z Horni Dolni sro. bych se treba ja osobne bal. Ten o moc neprijde, kdyz budu rozhlasovat, ze mel chtel trojanem o neco obrat. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WoodyIS: "Bojite se..." Ano. Natolik, ze mam autorun vypnuty a nikdy ho nezapinam. Protoze radsi zmacknu par klaves navic nez abych se spolehl na dobrou vuli tech, kdo ta CD/DVD produkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt @ 90.176.130.120 - sobota, 16. února 2008, 21:26
Ve Stereu to psalo několik různých autorů, že Betamax byl lepší než VHS, a Stereu já věřím :)

OT: Příteli, tohle mě skutečně rozesmálo! :))) A nemyslím teď Betamax vs. VHS.
Několik S&V staršího data jsem četl a pokud se radikálně nezměnili, tak ty mysteriózní záměny pojmů a dojmů opravdu nestojí ani za mák důvěry... Stačí vzpomenout dávnou přestřelku okolo poslechového testu a různého projevu různých CD-R či různých MD. :)
Časopis S&V mi otevřel oči ve směru spotřebitelské manipulace a pseudotestování. Osobně jsem v technické oblasti vzdělán více než dobře a některé perličky z recenzí či interpretace použité "technologie" výrobce jsou opravdu velmi zábavné. Smutné je ovšem to, že laik to "sežere" i s naviákem. Osobně se děsím toho, že budu potřebovat informace z oboru, který neznám tak detailně a budu odkázán na informace takového rázu a důvěryhodnosti, jako jsou ve S&V, např. ve zdravotnictví. Tam je trh s pojmy a dojmy také velmi široký... A různých zdravotních přípravků s nafouknutými pojmy univerzálního uzdravování není málo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino: Můžeš svoje tvrzení o tom, jak je HDDVD mnohem lepší a levnější pro výrobce i spotřebitele podložit nějakými konkrétními argumenty? Jak to, že teda krámy nejsou plné laciných přehrávačů, vypalovaček a HDDVD médií? Vždyť když si odmylsím Toshibu s jejich (pravděpodobně dotovanými) stolními přehrávači a pár highend notebooky a (pravděpodobně dotovatnou) mechanikou k XBoxu 360, nebylo na trhu z HDDVD snad už nic. Naopak BluRay je poměrně běžně dostupné a v práci na něj běžně pálímě už několik měsíců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To to ale te Thosibe trvalo nez prisla nato ze nato nema:-) kde sme uz dnes mohli byt kdyby to priznaly uz drive!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin - díky, ale to já jakožto věrný příznivec vašich stránek samozřejmě moc dobře vím - kam myslíš, že směřovali mé první kroky :-) (ehm, druhé kroky... potom, co jsem vše odstranil tim jejich starforce removerem :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

alexis: Je snad pro půjčovnu problém přepsat DVD na VHS a takhle jej půjčovat? Samozřejmě po dohodě s vydavatelem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to phanatic: Ok. Nejprve na vyjasnenou, at se bavime o tom stejnem. Muj prispevek nebyl o datovych ulozistich, kapacitach disku, atd, ale o nastupci DVD ve smyslu filmoveho media a HD obsahu. Takze vypalovacky a vypalovaci media ponecham stranou. Dale neberu Ceskou republiku, jako meritko rozsireni HD, kde v principu krome Playstation3 a par nadsencu filmy v HD stejne nikdo nekupuje. Takze trh je USA nebo zapadni evropa, napriklad Velka Britanie.
Naklady na HD DVD jsou nizsi. Toto je oficialni informace, kterou si lze najit na mnoha mistech internetu. Vychazi z pouzite technologie. Konkretni cisla se udavaji v principu 2-3x a to jak pro vyrobu napr.optickych hlav, tak take medii (ty nepotrebuji specialni tvrzenou vrstvu jako BlueRay).
Co se tyce samotneho HD DVD, tak jeji specifikace je davno znama, nemeni se a minimalne az do doby prichodu BlueRay 1.3 (mozna 2.0, ale to si nejsem jisty) byla technicky vyspelejsi (viz. napr. PIP funkce v obraze). Zaroven jeji implementace je jednodussi (viz. napr. prohlaseni porno studii v USA), protoze je delana pomoci XML (pravdepodobne pak nejakym dalsim parsovanim) a ne "derivatem" JAVY, jako je BlueRay (kdo s JAVOU delal, urcite vi sve).
Co se tyce HD DVD prehravacu, tak nektere z nich pravdepodobne budou dotovany. Nicmene napr. na vanocni trh USA se dostali prehravace s Ciny (ne od TOSHIBY), ktere zahajili cenovou valku (199$), kdy se nakonec cena dostala az pod 99$ za kus. Mechanika do XBOX360 az do posledni doby dle meho dotovana nebyla, coz je mozna taky jeden z duvodu, proc se nerozsirila ve vetsi mire.
Co se tyce dotovani BlueRay tak ten je na tom jeste hure, jelikoz vsechny PS3 az dodnes jsou vyznamne dotovany SONY (ktera na nich mohutne prodelava) a take podle informaci o prodeji BlueRay prehravacu v USA z tohoto toku, je vetsina koupena "neprimou" dotaci tak, ze jsou nabizeny se slevou v pripade, ze si zakaznik koupil HD televizi.
Takze o nejakem nedotovani na strane BlueRay nemuze byt ani rec a to pomijim onech 500 milionu pro Warner Brothers a nejakych 180 (nevim presne), ktere inkasoval FOX, za exklusivni prechod pod Blue.
Dale je napriklad zajimava vec, ze studia, ktera lisuji na BlueRay maji exklusivni smlouvu od SONY, ze media budou nakupovat minimalne za stejnou cenu, jako jsou HD DVD, coz je dalsi druh dotace.
Takze pokud nekdo dotuje, tak je to v prve rade SONY.
Vse co je tady uvedeno, se da dohledat na ruznych forech nebo ve vyjadreni na internetu.

s pozdravem
Tom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino> teda chvili jsem premyslel od kdy se CACHE meri v mil. dolaru a pak mi doslo ze myslis CASH.

Nereju, jen jsem se nad tim musel chvili zamyslet a nasledne me to dost pobavilo, co se da napsat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sat037: diky za upozorneni. Byl to samozrejme preklep zpusobeny profesionalni deformaci :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No sice vieme, ze bude BD, ale nevieme kto ho bude vlastne potrebovat, okrem vydavatelstiev. Z mojho pohladu teda necitim potrebu kupovat BD. Velku TV a ani monitor sa nechystam kupovat a co sa tyka napalovania, zacinam prichadzat na to, ze pomaly prechadzam skor na hardisky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino: profil 1.3 neexistuje, po 1.2 je 2.0 aka BD-Live. Cena PUH pro Blu-ray byla dána až do nedávna vysokou zmetkovitostí a Sony už delší dobu na PS3 netratí tak mohutně jak píšete - BusinessWeek odhadoval v lednu výrobní náklady na cca 400 dolarů. Holt je to byznis a ten je a vždycky bude o penězích - Toshiba to holt projela

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po 1.2 je 2.0 aka BD-Live - po 1.1 samozřejmě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co BlueRay nebo HD DVD, kdyz mame toto:
http://pretaktovani.cz/text/optika-v-mobilech.php
:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sonoluca: mate pravdu, je to 1.1. Psal jsem to z hlavy a uz jsem to nekontroloval. Nicmene s tim prodelavanim bych az tak nesouhlasil. Ztratova je PlayStation porad. Nyni pouze mene, nez pred tim. Pokud vynasobime pocet prodanych kusu, cenou, za kterou ji prodavaji velkoobchodnim retezcum, tak to vypada uplne jinak. Teoreticky zkusme napr. 5.000.000 konzoli * 100$ = a je to 500Mega :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sonoluca: Pokud se priblizne pamatuji, tak v dobe uvedeni Playstation3, prodelavala SONY dokonce vice nez 200$ na kus.
Je pravda, ze neco se nejspise vraci lecencemi z her a podobne.
Jinak mate pravdu. Toshiba to projela, SONY si vitezstvi koupila :-))
Hlavne, aby to nedopadlo podobne, jako z jinymi technologiemi, ktere od SONY prisli drive..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Modrá je dobrá :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to už kdysi dávno předpovídal, že Blu-Ray bude jasným vítězem a že Vista bude propadák.
Jak vidím, strefil jsem se v obou případech.
Horší to teď bude mít Microsoft, který bude muset dát do Xboxů místo HD DVD konkurenční Blu-Ray mechaniky.
No a co se týče Visty, tak u té myslím byla také upřednostňována technologie HD DVD. Takže Microsoft na tom teď dost brutálně prodělá he.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reakcia na tombomino
nesuhlasim - obe spolocnosti Sony aj Toshiba pouzivali nekale praktiky, dokonca Toshiba boly "vyrazne" ovplyvnovana Microsoftom ako to uz niekto spominal.. takze podla mna 1:1 a modra je dobra = suhlasim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to random: Mate zajimave tvrzeni o nekalych praktikach toshiby. Zkuste dat nejaky priklad, at to mame konkretne :-)
JInak pro info, nikdy jsem nerekl, ze na soutezi SONY vs TOSHIBA je neco kaleho, nicmene podle informaci, ktere koluji, tak se zda, ze "nekalosti" na strane SONY, je preci jenom o neco vice. A hlavne tech penez..:-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mira-7: Microsrot nebude mit s ukoncemim podpory HD DVD zadny vetsi problem. Na ruznych mistech internetu se spekuluje, ze jiz pripravuji externi BlueRay mechaniku.
Mezi nami, nikdy jsem nenabyl dojmu, ze HD DVD opravdu podporuji. Kdyby to tak bylo, tak ji davno implementovali do XBOX360, coz neudelali. Spise se spekuluje, ze delali SONY "natruc" a hrali si vlastni polivcicku pro svou sluzbu XBOX live a stahovani filmu pres nej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to random: Mne je jedno, kdo vyhraje, jestli je to cervene nebo modre. To ze jsem investoval do technologie, ktera pravdepodobne zanikne mne mrzi, nicmene takovy je zivot.
Jelikoz jsem ale HD DVD pouzival v praxi, muzu s klidnym svedomim rict, ze funguje. Kdyz si koupite film v USA nebo v Japonsku, tak vam tady bude fungovat. To se ale neda rict o BlueRay, ktere muze mit implementovany regionalni kod, a ani si neskrtnete :-)
To nemluvim o prusvihu, kdyz menili verzi 1.0 na 1.1 a lidem na starsich BlueRay prehravacich nesli prehravat nove disky, protoze nemeli updatovany firmware.
Tolik k praktickemu prikladu vyhody HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pre tombomina - nekale praktiky Toshiby - za cias studenej vojny predali Rusom nejake cislicove sustruhy a Rusi pomocou nich nejako zlepsili svoje ponorky. bolo to porusenie medzinarodnej dohody COCOM o nedodavani modernej technologie vychodnemu bloku. nuz, ale ked rusi zaplatili, predali im to... tu je o tom clanok - http://en.wikipedia.org/wiki/CoCom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to rrrr: ponecham bez komentare. Myslim, ze se tady bavime o formatech pro vysoke rozliseni a ne o ponorkach z doby studene valky.
Ale jinak si rad prectu, aspon se neco dozvim noveho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Go Blu-ray!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to w: Samozrejme, jak jinak taky :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rrrrr: Tyhle dohody porušovala spousta firem, když chtěly vydělat. A jen tak mimochodem, barevné obrazovky Tesla byly také postaveny na licenci od Toshiby. To ale na Bluray x HDDVD vliv nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toshiba řekla "Toš chyba".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Suicide:
Kdyby bylo nyní zavedeno to bodování, které chystáme, dostal bys ode mě nezanedbatelný počet bodů :))) Tohle mě pobavilo snad ještě víc než happíkova srandapetice :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já sem vítězství Bluray předpovídal už od pradávna.
Tak tady to máte černý na bílým :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tombomin: Píšeš, že sis koupil externí HDDVD mechaniku a Blu-ray mechaniku si nekoupíš, dokud nebude stát do 1000 Kč, protože je BR dražší než HDDVD. Nějak nechápu souvislosti, protože ta tvoje HDDVD mechanika rozhodně nestála do 1000 Kč, ale pravděpodobně minimálně 5000 Kč. BR mechaniky k PC přitom dnes koupíš do 3000 Kč, BR vypalovačky okolo 7000 Kč (HDDVD vypalovačka snad ani nejde pořádně koupit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Wift:
Wifte, myslím, že není zapotřebí (a ani ty to nemáš zapotřebí) takto shazovat Happyho petici - i když je tam podpisů jen pár a nemusíš s ní souhlasit. Ať máme názor jakýkoliv (kromě různých excesů), všem nám jde o "náš" CDR server. Sorry za OT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to stihacka: V zasade pravda co pises.
Jeden format jsem uz podporil a to ten, ktery mi prisel z uzivatelskeho hlediska lepsi (zadny regionalni kod, zadny BD+, hotova specifikace, levnejsi prehravace, atd.).
Druhy at zase podpori Ti, ktery jasaji nad svym Blue :-)

ps: Kde jsi videl interni BlueRay-ROM pod 3000,-? Co jsem nasel na netu, tak je 3500,- s DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to stihacka: tu cena za externi XBOX mechaniku je potreba brat v kontextu doby, kdy jsem ji koupil..to je pred rokem. Tehdy to byla opravdu neljevnejsi varianta, jak se dostat k HD filmum, kdyz nepocitam PS3 (podstatne drazsi), tak byli jen BlueRay vypalovacky za 3x a vyssi cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> mike:
Já se polepším, ale tohle měla být spíše její propagace :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony má před sebou velkou výzvu. Jejím problémem je to, že vlastní entertainment divizi. Tato divize vytváří kouli na noze, která například zabila MiniDisc. Ani u MP3 přehrávačů si nevedli nejlíp (trvání na formátu ATRAC3+ tak dlouho, než zjistili že jim ty přehrávače nikdo nekupuje). Jsem zvědav, jestli se jim povede zabít i BR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: Co vím, tak Tesla RpR měla i vlastní vývoj a dokonce překonali i Trinitron od Sony... ;) Ve své době patřilo Československo výrobou i vývojem čb i barevných obrazovek ke světové špičce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Breptadlo: Vlastní vývoj měli, ale jedna věc je vývoj, druhá reálná hromadná výroba. In-line obrazovky používané od typu Color 110 výš byly opravdu založeny na licenci. Ale je fakt, že se povedly - životnost 25 let pro ně není problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Breptadlo československá Tesla byla obecně děs běs... Vy Světová špičko...
první solidní, ale jen relativně, uprostřed socialismu a oproti USSSR telkám Rubín..., barevnou tV bylaTesla Corlor 110ST, ale fakt jen relativně! Kdo v tý době viděl JVC nebo SONY natož Panasonic, ten už se na Teslu díval jak majitel Forda na žigula!...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT - ODSakEda: Československá Tesla a její letecké radary, televizní kamery nebo páskové magnetofony či dokonce vynikající licenční Philips CD přehrávače a nemálo dalších produktů s prominutím opravdu nebyl odpad. To že se pro koncové uživatele vyráběly pod stejnou značkou Tesla rádia a jiná "konzumní" elektronika s neslavným úspěchem neznamená, že špičkoví inženýři nevyvíjeli pro armádní účely dost dobrá zařízení Tesla s úplně jinou kvalitou a parametry!

Nepopírám, že nemálo věcí bylo ostudně okopírováno, zda s licencí nebo bez, to netuším, např. i8080 či spousty další MHB, MAA, MDAC integrovaných obvodů a KD, KF, KY tranzistorů. Jenže buďme rádi, že tu bylo alespoň něco...

Známé pasivní radary Tamara a Viera, jejichž předchůdcem je radar Ramona z Tesly Pardubice ze 70. let, co odhalí i nevidtitelná letadla USA Sealth - není alespoň trochu být na co hrdí?

Schválně, vzpomenete si, kdo ve střední Evropě patřil mezi první státy s televizním vysíláním? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skorý koniec HD DVD spôsobí obrovské existenčné problémy už aj tým posledným dvom výrobcom, ktorý v Európe ešte niečo produkujú ohľadom nahrávateľných diskov. Firmy MPO z Francúzska a švajčiarska 4M Technologies si dosť neprezieravo zvolili tento formát, nakúpili extrémne drahé vybavenie (v prípade MPO, ktorá sa rozhodla lisovať HD-DVD disky) alebo svoj vývoj sústredili na túto oblasť (4M svoje nádeje vkladala do novej linky Rapido na výrobu HD-DVD médií, ktorú nedávno vyvinula) a teraz prišlo toto... Obe firmy sa síce nahrávateľným médiám venovali už len okrajovo, ale pád HD DVD spôsobí, že už onedlho Európa celkom vymizne z mapy výrobcov nahrávateľných diskov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.